Setmana de la Mobilitat

***
Un dia sense cotxe












La celebració de la jornada 'A la ciutat sense el meu cotxe', aquest dilluns 22 de setembre, va comptar amb la participació de nombrosos pares i nins que es van apropar a les escoles de Capdepera i Cala Rajada a peu o amb bicicleta, per a fomentar el transport alternatiu i en favor de la millora mediambiental.
Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, organitzada per l'Ajuntament de Capdepera mitjançant una sèrie d'activitats, del 17 al 22 de setembre, amb el lema “Aire net per a tothom”, “A la ciutat, sense el meu cotxe”, i adherint-se per primera vegada a aquesta celebració.
La jornada a favor d'un transport sostenible del dia 22 va ser seguida especialment a les escoles del municipi i a l'Institut, als carrers propers i adjacents del qual es va augmentar la presència policial i es van tallar diversos trams perquè els participants poguessin transitar tranquil·lament a peu o amb bicicleta.
Els actes organitzats per l'Ajuntament van començar el passat 17, dia en el qual es va poder utilitzar un bus gratuït que va fer trasllats contínuament de Cala Rajada a Capdepera i viceversa, aprofitant que va ser el dia del mercat de Capdepera.

Image
 


A més, i per a fomentar l'ús de la bicicleta, s'han anat col·locant aparcaments de bicicletes a les escoles, l'institut, el poliesportiu, les places principals, parcs i entrades de les platges, de forma permanent durant tot l'any.
Una altra de les iniciatives de l'Ajuntament de Capdepera va ser la d'instar els ciutadans a compartir el cotxe en els seus trasllats, tant a les escoles com entre els treballadors del consistori.