Gran èxit artístic, amb discreta resposta de públic
Image

    El cap de setmana del 12 al 14 de setembre va tenir lloc la segona edició del festival internacional de música de Capdepera, sota la direcció artística de la clarinetista Sabine Grosmeier. El festival va tenir dues ubicacions, dia 12 i 13 a les voltes de Can Creu d’Inca, i dia 14 al teatre de Capdepera.
   Malgrat l’esforç de l’organització, malgrat la qualitat dels intèrprets, malgrat la selecció d'obres, malgrat tot…, aquest festival no ha arribat a quallar a Capdepera. I és una llàstima perquè els concerts eren molt interessants i d’un gran nivell musical.

Image

    Però anem a comentar cada actuació.
   Dia 12, a les Voltes de Can Creu, amb una assistència discreta de públic majoritàriament estranger, se celebrà el concert d’obertura “Les femmes fantastiques” a càrrec de Sabine Grosmeier, clarinet, i Emanuela Simeonova, violoncel, interpretant majoritàriament un repertori d'autors i obres molt coneguts.
   Dia 13, en el mateix lloc, amb una major entrada, se celebrà el concert de cambra a càrrec de Sabine Grosmeier (clarinet), Linda Mantcheva (violoncel) i Michael Meyer (piano), amb obres de  de Beethoven, Vivaldi, Poulenc, etc… Els assistents gaudiren d’una gran vetllada musical, de gran qualitat.

Image

   Dia 14, en el teatre Municipal de Capdepera, se celebrà en concert de cloenda, anomenat “Nit de la Música”, amb  una assistència que no va estar en concordança amb la proposta musical que poguérem gaudir. Sabine Grosmeier, acompanyada de l’orquestra “Viva la música”, formada per tres violins, violoncel, baix, percussió i teclats, oferiren un repàs a grans temes musicals de tots els temps. Començant per Mozart (Adagio) i Vivaldi (la Primavera i l’Hivern, de les Quatre Estacions) fins a Benny Goodman, passant per versions de música llatina (Tico-tico, Cibertango, Girl of Ipanema, Bésame mucho…) i cançons del musicals famosos  (Amèrica, Memory…).

Image

   El públic va quedar molt satisfet, tant per la qualitat musical com per la selecció dels temes, molt coneguts, exquisidament interpretats. Tot un luxe a Capdepera. Enhorabona als músics.
   Esperem que el III festival tingui més ressò i una major presencia de públic, especialment local.
  En els tres concerts s’hi trobà a faltar qualque representant municipal, cridà l’atenció la seva absència. No de bades l’Ajuntament i First Sun Mallorca són patrocinadors del festival.