El segon diumenge de setembre ens du, cada any, la Fira d'Artà, un atractiu per a gabellins i cala-rajaders, per la seva proximitat geogràfica. "Cap Vermell" no faltà a la cita i aquí en teniu el document gràfic.

Els dies previs feien tèmer per la Fira d'Artà, del diumenge 14, però finalment el temps s'estirà i durant tot lo dia va lluir un sol esplèndid que va convidar a passejar per places i carrers del poble veïnat.

Com sempre, molta gent del nostre poble s'atansà fins a la vila artanenca, a fer un tomb. No tant per comprar res determinat –tot i que sempre cau alguna cosa–, com per badocar una mica, per trobar-se amb vells coneguts i per passar l'estona.

      Image

Les fires, ja se sap, són sempre una mica iguals, amb els mateixos productes, i això no obstant tenen un atractiu especial. La presència d'animals sol ser-ne un, d'aquests atractius.  A Artà hi poguérem veure una bona mostra de carros i carretons recuperats de l'ostracisme i posats al dia. 

      Image

Els flabiolers animaren la concurrència, voltejant i esbargint els seus sons arreu.

      Image

En fi, una jornada lluïda, amb moltíssima de gent arribada de tota la comarca i amb una ampla i variada oferta de productes de tota mena: des de cotxes i maquinària agrícola fins a la menjua, passant per la roba i els productes artesans. Com  anovetat, un bon grapat de parades sota envelats blancs, que aportaren a la fira un toc de modernitat.