Declaracions del batle de Capdepera, després de la reunió amb el Ministeri per a la Transició Ecològica 



Reunió mantinguda avui, dilluns 9  de març,  a Madrid entre el batle de Capdepera; Rafel Fernández; el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la directora general de Costes, Ana María Oñoro.

La reunió ha resultat molt positiva, ja que el batle ha aconseguit l’autorització que permet arreglar els desperfectes causats per la borrasca Gloria al terme municipal de Capdepera, on es van veure afectades principalment les zones de Cala Gat i Cala Rajada, així com dels municipis veïns també afectats. Demà mateix, Costes redactarà el permís i el farà arribar a l'Ajuntament. Per la concessió administrativa que dóna la titularitat dels passeigs a l’Ajuntament, aquest es podrà beneficiar d’una subvenció del 50% sobre les despeses derivades de les obres de reparació. 

Fernández ha aconseguit també que els municipis del voltant afectats es puguin acollir a aquesta iniciativa. “Hem fet entendre a la directora general de Costes que el retranqueig de les zones del litoral no és possible, ni a Capdepera ni als altres municipis propers”. 

El batle ha volgut agrair a tot el poble de Capdepera "la massiva assistència a la manifestació convocada dissabte passat per exigir una solució urgent a la reparació del passeig marítim esbucat per la tempesta i que ha donat els seus fruits". Aviat començaran les obres de reparació del passeig de Cala Gat i de Cala Rajada, respectivament, per tal que la zona afectada es vegi arreglada abans del començament de la temporada turística.