Les barques de bou han anat a cercar refugi a Alcúdia, segons informà Diario de Mallorca

foto de diumenge matí desde la webcam

Dissabte horabaixa es decretà l'alerta taronja pel temporal Glòria que està a punt d'arribar sobre les Illes. És un temporal de Llevant que es creua amb una onada freda de nord. El que els metereòlegs qualifiquen com la tempesta meditarrània perfecta.

Davant aquesta sitaució i l'escasa protecció que ofereix el moll, les barques del port de Cala Rajada optaren per anar a cercar aixopluc al port d'Alcúdia, amb recolzament dels seus companys de pesca professional. Hores d'ara el moll és gairebé buit.

Al citat diari les propietaris de les barques de bou  comenten que "no poden aguantar més perquè el govern "no realitza les reformes anunciades inicialment en el port després del desastre patit el 2017 que provocà greus danys en el dic". Consideren que les embarcacions no poden estat tranquil·les en el moll, cosa que obliga a passar nits de guàrdia quan hi ha temporals de Llevant.



Recordem que el Govern Balear presentà un projecte per a millorar la seguretat del port, minvar els efectes de les tempestes i reordenar els usos del port.

Així es veia el moll diumenge matí quan la tempesta anunciada encara no havia arribat.