La Mostra de la Llampuga de Capdepera arriba a la XVIII edició

Una nova edició de la Mostra de la Llampuga i del Cap de Setmana del Peix fresc arranca divendres i tendrà lloc durant el cap de setmana 11, 12 i 13 d’octubre. Aquest matí ha tengut lloc la presentació al moll de Cala Rajada en la qual els organitzadors i col·laboradors han expressat la seva satisfacció i il·lusió per arribar a la divuitena edició de la fira gastronòmica.

Com els darrers anys, divendres a partir de les 20h hi haurà la Nit de Tapes al moll en la qual hi participen 16 establiments de la zona. A les 21h hi haurà l’XI Concurs de Tapes. Per amenitzar l’ambient hi haurà la música de Chevy’s Band i Tani Màs.

Dissabte a partir de les 20h es servirà la paella elaborada al moll per a 1500 persones i en acabar de sopar començarà la Verbena marinera amb Dj Juan Campos i Valnou. Els tiquets de la paella tendran un cost de 5€ i es vendran al moll fins a esgotar existències.

Diumenge a les 12h s’inaugurarà la XVIII Mostra de la Llampuga. L’horari és de 12h a 16h i de 18h a 22h. L’entrada és gratuïta i els tiquets tendran un cost de 2€. Com aquests anys hi ha 20 estands de llampuga i un de postres. Per a final de festa es farà un castell de focs artificials.

La regidora de Fires i Festes, Carmen Corraliza, ha explicat: «Des de l’Ajuntament no poden estar més contents perquè la fira ha arribat als 18 anys i cada cop són més les persones que venen a visitar-la. A més, la Nit de tapes i la paella de dissabte ha facilitat que el cap de setmana duri més i vengui més gent. És una fira ben consolidada». 

El president de l’Associació Hotelera Cales de Capdepera, Joan Ferrer, ha comentat que és un orgull seguir participant a la Mostra de la Llampuga. «18 anys vol dir que és una fira arrelada i seguim apostant per mostrar alternatives, en aquest cas la cuina i les receptes dels nostres hotels amb la llampuga, un peix tan estimat i apreciat per nosaltres i la nostra gastronomia».

El Patró Major de la Confraria de Pescadors, Pep Uceda, ha explicat que la captura d’enguany és bona, que es preparen 2.200 kg de llampuga per diumenge i que els exemplars són d’una mida mitjana.

El president de l’Associació de Bars Nocturns, Toni Pastor, ha dit: « Nosaltres aportam un granet d’arena més a la festa que és la combinació de molts d’esforços».

Per finalitzar, el batle de Capdepera, Rafel Fernández ha aprofitat per convidar a la gent a participar del Cap de Setmana del Peix fresc i de la Mostra de la Llampuga.



Notes:

PASSIS D'APARCAMENT PEL CAP DE SETMANA DEL PEIX FRESC
Els veïnats dels carrers afectats pel Cap de Setmana del Peix fresc poden passar per les oficines de la Policia Local per demanar el passi d'aparcament. L'horari és de dilluns a divendres de 9h a 14h.

SE SUSPÈN EL MERCAT DE SEGONA MÀ
El mercat de segona mà del mes d'octubre queda suspès per la celebració del Cap de Setmana del Peix fresc.