L'esdeveniment és respost per un gran nombre de gabellins, que gaudí de la paella, del sorteig i del ball fins els darrers moments del diumenge.


Diumenge 8 de Setembre de 2009, al poliesportiu Es Figueral de Capdepera, els habitants s'aplegaren per dur a terme la paella solidària a càrrec de "Som aquí gabellins". A les 14 hores la grua elevava la paella feta amb foc de llenya, perquè els assistents poguessin degustar-la, amb una beguda i unes postres inclosos en el tiquet. La cua es va fer de forma ordenada, més o manco, i el nombre de gent que hi assistí no va ser tan gran com el d'altres ocasions, tal vegada per coincidir amb la fira d'Artà o perquè hi havia les festes de Gràcia. Per ventura, tot ajudà. La qüestió és que hi va haver la gent necessària per a omplir les taulades preparades per a l'esdeveniment, la fita va ser molt agradable, amb molt bon ambient i amb una resposta acceptable.



Seguidament, s'ha de dir que l'acte va ser amenitzat pel grup Jazz club sound, en una vetllada molt ben acompanyada musicalment. Els punts de venda foren diferents, des de El Nou segle XII a ca n'Argos Sabater. La novetat d'enguany va ser que cadascú es portava el seu plat, tassó i coberts. Va estar molt bé que durant el dinar es fés una rifa, on els dos esplèndids monitors ho feren magníficament bé i de forma divertida i agradable cantaren els nombres guanyadors de diferents regals, d'establiments i negocis del poble. Els nois de "Som aquí gabellins" eren els encarregats de comprovar els números guanyadors i d'entregar els premis corresponents. Es repartiren tot tipus de premis: des d'un patinet elèctric fins a una sessió de massatge, tot dut amb una gràcia i simpatia que hem d'agraïr. També es sortejà una làmina a color de l'artista local Jaume Fuster, qui donà el seu art de pintor en aquest producte, que curiosament va tocar a don Jaume Mir, professor ja jubilat, que de ben segur que serà una persona que serà capaç d'admirar l'art del quadre en tota la seva plenitud i magestuositat. També es produïren algunes situacions còmiques, com la cantada d'un número de la rifa, que al final no va ser. També es repartí un tallador de cuixot o un vestit ben maco, estampat del flors. L'esdeveniment, va comptar amb la tranquil·litat dominical esperada, segur que ho notaren el jove rector i Mossèn Pere Orpí, qui es queixava de la pèrdua d'esma a l'hora de defensar-nos lingüísticament; tal vegada aquesta paella ens hagi donat forces per fer-ho. Els nombres dels sorteig es cantaren en català i en castellà, identitat d'aquest poble.





Finalment, dir que aquest acte comença a ser tot un clàssic, tant que fins i tot alguns estrangers s'han mostrat fidels a aquest dia, fent acte de presència. Ells portaren raïm blanc de casa seva, però també es varen veure algunes figues i meló, una demostració que el poble ha entès que aquest dinar s'ha fet popular i que la gent s'hi sent molt còmode. Els moments divertits ompliren la sobretaula, la gent gran gaudia dels instants feliços, en un dinar de paella amb un preu del tot assequible; també destacà el ball de línia amb el professor de ball del Club Sol Naixent: Bernard.



Esperem que els resultats d'aquesta diada solidària hagin servit per a la millora del col·lectiu de "Som aquí gabellins". El que és segur és que ningú no es quedà amb gana, perquè fins i tot es pogué repetir. Des d'aquestes retxes volem donar l'enhorabona al grup de cuiners que tan desinteressadament va fer la paella,per la qual demostraren, una vegada més, tenir-hi la mà trencada. La festa va ser molt agradable i tingué una resposta favorable, tot i que hi hagués diferents esdeveniments per la contrada veïna. S'ha de donar també l'enhorabona a l'associació gabellína "Som aquí gabellins" i a tots els seus col·laboradors, que saberen fer les coses sense renou, amb respecte i solidaritat, aquesta darrera virtut, la que demanen i que tan bé saben donar a la resta d'habitants de Capdepera. També s'ha de lloar la feina de la gent del bar i de la rifa, qui han sabut fer costat a un acte que de cada any ha de tenir més resposta en un espai, el poliesportiu, que és capaç d'acollir a la gent que es veu, que s'aprecia, que comenta i que es comunica en un intent de fer poble i de sensibilitza-se amb un col·lectiu de discapacitats que senzillament demanen ser considerats com la resta de gabellins, per això ens recorden que ells també SON AQUÍ! Enhorabona als organitzadors, esperem que l'esdeveniment agafi força, per als anys que han de venir.

Joan Cabalgante Guasp