El dia de Sant Roc
va tornar oferir una jornada
ben farcida d'activitats











   Els actes festius del dia del patró començaren amb el taller de manualitats que el grup "Terra Roja" va organitzar a la plaça dels Pins per als més petits: pintura mural amb tèmperes (pinzell i dits), maquillatge, impressió de folis fent aigues, etc.

Image

Image


Al mateix temps, al Clot de sa Grava tenia lloc la jornada de paint ball. Demostració al matí i provar-ho (pagant 5 €) l'horabaixa. Allà es feia la broma de la guerra. Per amollar adrenalina, diuen. Devers una cinquantena de joves ho provaren i quedaren satisfets.












    A les 20 hores tengué lloc la Missa solemne de Sant Roc, concelebrada pel titular de la parròquia, Mn. Miquel Mulet, i pels preveres Mn. Joan Servera i Mn. Bernat Nadal. Hi hagué una gran assistència de feels, i al final es va servir un petit refrigeri organitzat per les dones de la parròquia.

   I ja a la nit, dos actes musicals amb horaris sobreposats: la Nit de Jazz i la revetla. La primera en el moll, i la segona a la plaça dels Pins.

Image
 
   La d'aquest any ja podem dir que ha estat una vetllada de jazz memorable. Enhorabona, Manuel Muntaner, ànima d'aquest esdeveniment, que has sabut defensar sempre a capa i espasa, fins a consolidar-lo com un dels de més prestigi de les festes. L'actuació del Spontaneous Jazz Sextet, capitanejat pel guitarrista local Juanmi Sancho, va constituir un magnífic preludi, ple dels millors auguris: gent jove, amb una formació important i unes ganes d'experimentar envejables; jazz modern, arranjaments atrevits, i un "Night and Day" de Col Porter digne dels millors escenaris. 

   Però el millor encara era per arribar: el Biel Ballester Trio, exponent del millor jazz manouche, ens va regalar una d'aquelles vetllades inoblidables, irrepetibles. Els qui hem seguit la trajectòria del guitarrista de Felanitx som conscients dels progressos tècnics d'aquest virtuós i sabem que la seva és una carrera amb un futur sense aturador. De moment, els qui vàrem ser al moll el passat dissabte (i ens dignàrem escoltar) sempre tendrem el privilegi de recordar aquest dia com un dels que marquen la vida d'un aficionat. Fantàstic.

Image

Evidentment, ho deixàrem enregistrat per a la posteritat en video i ja està penjat al nostre You Tube.

Al llarg de la vetlada contemplàrem l'eclipsi de lluna. En Joan Espíritusanto pogué captar una instantànea, nosaltres una altra. Preciós!





   La vetllada va acabar amb la revetla, digna de la tradició de Sant Roc: poca, poquíssima gent, animadeta, això sí. L'enquesta de "Cap Vermell" ja ho havia anunciat: es tracta d'un dels actes menys valorats de les festes de Cala Rajada.