I l'IBDona demana a Instagram que tanqui el compte ja que considera que aquestes actuacions "fomenten que hi hagi més agressions"


Com ja hem informat, el passat 4 de juliol, una al·lota alemanya de 18 anys va denunciar a la Guàrdia Civil haver estat violada per dos joves compatriotes a l'habitació d'un hotel situat a Cala Rajada. Els dos sospitosos, i tres amics, van ser detinguts hores després a l'Aeroport de Son Sant Joan quan es disposaven a embarcar per tornar al seu país. Llavors, va néixer «El cas de la "manada" alemanya de Cala Rajada».

Mentrestant, tres setmanes després de l'incident, un compte a Instagram reclama la seva innocència. Més de 9.000 seguidors donen suport a la causa de 'Freeserhatfreeyakub473', argumentant com a base que el sexe va ser consentit i questionant els informes mèdics.

Dels cinc detinguts, tres van ser posats en llibertat i els altres la jutjessa del jutjat 1 de Manacor els manté en presó preventiva.

La directora de l'IBDona, Maria Duran es comprometen a lluitar per eliminar aquest perfil i denuncien que "s'avali aquest delicte", del qual "hi ha suficients indicis des del moment en què la justícia posa els acusats en presó provisional". Maria Duran alerta que "malgrat que Balears era un indret amb un índex d'agressions sexuals en grup bastant baix, ara aquestes estan aconseguint instal·lar-se a la nostra comunitat".

També explica que "el qüestionament de les víctimes és un dels aspectes més dolorosos d'aquest procés, perquè aquestes no només han de posar la denúncia, sinó que ha de mantenir-la i defensar la seva paraula davant la dels agressors". A això s'hi afegeixen "les possibles dilacions als tribunals i la victimització secundària, que es deriva d'actuacions de l'administració judicial", recorda. En el cas de la jove agredida sexualment per cinc homes a Pamplona, "se'n va difondre fins i tot el DNI", exemplifica, "la qual cosa agreuja el seu patiment i actua com a efecte dissuasiu per a altres víctimes que hagin de denunciar".

"Hannah Arendt parlava de la banalització del mal en referència al nazisme, però ara se'n fa una banalització de la sexualitat que està fent molt de mal a les víctimes", assenyala Duran. La presidenta de l'institut indica que "estam vivint un abús de la pornografia que planteja un acte sexual virtual, on tot està permès: en una sola web es poden trobar més de 500.000 vídeos de violació".