L'Ajuntament i l'empresa concessionària, presentaren l'ampliació del servei de neteja viària
Image

   Dia 25 de juliol, a la plaça Castellet, va tenir lloc la presentació  de la nova maquinària i l'ampliació del servei de neteja viària de Capdepera. A l'acte hi assistiren el batle, la regidora de Medi Ambient, diversos regidors del grup de govern i la gairebé totalitat de la plantilla de l'empresa adjudicatària. A l'acte, el batle, Bartomeu Alzina, comentà la dificultat de mantenir neta una zona turística com Cala Rajada i la necessitat de col·laboració de tothom. Per la seva banda, la regidora Maria Orts va insistir en l'esforç que suposa, per al municipi i els contribuents, la despesa en neteja públic, però que confia que es notarà la millora i els ciutadans ho valoraran. El director de Net i Fresc donà les gràcies a tots i convidà a conèixer la maquinària que s'emprarà per fer la feina a Cala Rajada, Capdepera i altres nuclis de població. Acte seguit, l'empresa convidà els presents a un refresc.

Image

Algunes dades de l'ampliació del servei de neteja viària
Serveis que s'amplien:
- Equip de lliure disposició per l'Ajuntament, decapat de voravies i zones peatonals
- Agranat: ampliació de l'agranat manual i  mixte
- Baldeig mixte
- Buidat i neteja de papereres selectives
- Neteja de litoral urbà, passeigs i parcs no pavimentats (manual)
- Ampliació de servei de neteja de parcs infantils
- Ampliació del servei de buidatge de repàs de papereres ubicades en el carrer l'Agulla, passeig Cala Lliteres, passeig de Cala Gat, Plaça Castellet, Plaça dels Pins, Elionor Servera, Avinguda Amèrica, passeig Colom i Enginyer Roca

Ampliació de personal
- Temporada alta: 4 conductors i 6 peons
- Temporada baixa: 3 conductors i 5 peons

Ampliació de maquinària
- 1 màquina agranadora  RAVO
- 1 vehicle auxiliar per a l'agranament manual
- 1 camió cisterna de baldeig
- 1 vehicle caixa oberta
- 1 vehicle auxiliar amb la decapadora
- 2 desbroçadores
-  Bufadores
- 21 sistemes de posicionament GPS


Image

  Així, durant la temporada alta, en total hi haurà 18 peons, 1 peó-conductor i 6 conductors. En la temporada baixa hi haurà 10 peons, 1 peó-conductor i 3 conductors.
Aquesta ampliació de contracte té vigència fins l'any 2011, prorrogable per un any més, i suposarà un fort increment de la despesa de neteja viària que passarà de 411.000 euros per any, a 847.000 euros per any. No obstant això, es confia reduir l'important despesa en actuacions puntuals no incloses en l'anterior servei.
A partir d'aquestes actuacions, esperam que el nostre municipi estigui d'ara endavant més net. Però ja sabeu la dita de "no es tracta de netejar més, sinó d'embrutar menys"