Dia 16 de juliol és el dia gran de les Festes del  Carme, 
amb la missa i la processó com a bessó de la festa
Image
  Ja de bon matí comencen els actes amb el berenar dels mariners, per agafar força.  Després ve endiumenjar les barques per a la processó.

Image

Image

   Enguany IB3 ha fet un seguiment  exhaustiu  dels actes desenvolupats en el moll, de fet al berenar ja hi eren.

   A les  19’45h. sortia la imatge del Carme, acompanyada dels  mariners,  la Banda de Música de Capdepera,  la Banda de Cornetes i Tambors i el nombrós públic que hi comparegué.

Image

   A l’escenari de l’esplanada del moll hi havia preparat un altar, exquisidament decorat amb flors, on la imatge de Nostra Senyora del  Carme presidí la missa oferta en el seu honor per vuit capellans, tots vinculats amb Capdepera i Cala Rajada.

Image

Image

Image

Image
 
El Vicari General. Mn. Lluc Riera. oficià la missa. En acabar el rector de Capdepera i Cala Rajada dirigí unes paraules d’agraïment i s’inicià la processó marítima. És en aquest punt, quan quatre mariners baixaven l’escala de l’escenari, que se produí un petit incident, més aviat un sotrac: la imatge de la Verge del Carme va estar a punt de rodolar per terra. La rotura del pern que la fitxava a la peanya va fer que caigués, però afortunadament va ser subjectada abans que arribàs en terra i es fes malbé. Així, sostinguda i  fermada amb cordes, va anar cap a la barca que l’havia de passejar en la processó marítima.





Image

   Ja fosca negra, la imatge i les barques varen tornar a  port, sense cap incident, i la processó continuà fins a l’església.

Image

   Amb un poc de retràs poguérem gaudir d’un espectacular castell de focs d’artifici.




   I com a cloenda de les festes a XIII Cantada d’Havaneres, que comptà amb la participació de les corals Sol Naixent, Coral Gabellina, les dones de Calma Xitxa,  els homes de Cop de Mar i els Pàmpols i les Llampugues del Moll (els mariners i les seves famílies). Na Bàrbara Flaquer va fer de presentadora. En acabar gaudírem d'un glop de rom cremat.

Image

Image

Image

Image

Image

   I les festes del Carme s'acomiaden fins l’any vinent. Nosaltres esperam poder ser-hi una altra vegada i poder-vos-en oferir complida informació des d'aquesta plana web.
   Gràcies a tots els qui les fan possibles