La nova delegada del govern, Rosario Sánchez, ha recordat que aquest era un dels seus compromisos quan va arribar al càrrec.



L'Ajuntament de Capdepera, juntament amb el de Pollença, eren els dos afectats pel recurs de l'anterior delegada del Govern




La delegada del Govern, Rosario Gómez, ha anunciat aquest dilluns que es retiren els recursos contra les ajudes a la utilització del català en els comerços que atorgaven els ajuntaments de Pollença i Capdepera i que havia presentat l'Advocacia de l'Estat a instàncies de la delegada anterior, Maria Salom.

La nova delegada ha anunciat que "l'Advocacia de l'Estat ha desistit dels procediments ordinaris contra els acords dels ajuntaments de Pollença i Capdepera sobre les ajudes de normalització lingüística per al foment de l'ús de català en els comerços".

Sánchez ha recordat que aquest era un dels seus compromisos quan va prendre possessió del càrrec. "La intenció d'aquesta Delegació del govern és respectar la Llei de normalització i el consens lingüístic que hi ha des del 1985 i no interferir en l'autonomia dels municipis", ha afegit. També ha  destacat que "em vaig comprometre a posar fi a la judicialització interessada de les mesures adoptades per diverses administracions. La primera passa ha estat l'acord de l'Advocacia i del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que n'ha fet un informe favorable".