Dia 5 de juliol, jornada dedicada a la reserva marina de Cala Rajada
Image


   El dissabte, 5  de juliol, les festes del Carme començaren amb una diada dedicada al la reserva marina de Cala Rajada, segons les següents activitats.
   Ja han començat les festes del Carme i el primer acte del programa, la passejada guiada per la reserva marina amb el catamarà de l'empresa “Majurca Yachting” de Joan Serrano, tot  un èxit. Hi embarcaren fins a 82 persones, entre les quals  hi havia una vintena de nins que, de seguida, es col•locaren damunt les xarxes situades a proa per captar millor els esquitxos i les emocions. 

   A  l’anada comptàrem amb un frec embat de popa  que permeté  aixecar veles i fer el recorregut amb el motor aturat, un goig. Just davant la platja de s’Arenalet, dins la zona de reserva integral, giraren per iniciar la tornada, ara a motor, vorejant la costa. Dues hores i mitja de passejada que ha comptat amb molts ingredients favorables: una nau molt adient i recomanable, bona mar, oratge fresquet, vistes excepcionals, es a dir, unes condicions que ens han fet gaudir plenament de la passejada.




  Els participants tornaren encantats del viatge, i només escoltàrem lloances de la ruta seguida amb el vaixell. 

   A partir de les 18 hores començaren els  jocs i les activitats lúdiques per als més petits. Si bé ens comentaren que la participació no va ser massa  elevada, sempre hi ha un bon grapat de nins i nines que esperen entusiasmats aquestes activitats a la zona del moll i els jocs clàssics  tenen els seus incondicionals. També obrí al públic la carpa de la reserva, amb una gran quantitat de material informatiu sobre aquest espai i les seves característiques.




  La travessa al moll va ser guanyada per Colau Piris Flaquer

  De la Marató del Carme ja n'informam a un altre apartat d'aquesta pàgina. Cal dir que un any més comptà amb una bona participació i que els corredors parlen de la prova com una de les més dures i més ben organitzades de Mallorca.




    I per acabar la jornada el MORRALLA XOP FESTIVAL a l’esplanada del moll.  La festa començà amb una paella oferida per la Confraria als grups participants, cuinada pe J.R,.Esteva i Miquel "Sua", i després arribaren les actuacions en els dos escenaris muntats a l'efecte. En Joan Fuster de l'Hispaniola i el Patró Major, Joan Ramon Esteva, presentaren el festival, i aquest va llegir el manifest de la Reserva, en què es felicità pel que s'ha aconseguit en aquest primer any des de la seva creació.



          Image

   Del festival, dues coses a dir: musicalment poguérem escoltar molt bona música,  especialment bona fou l'actuació de Ximbomba atòmica,  però l’ambient va ser molt fred, hi havia poca gent i la poca que hi havia era al bar. Caldria replantejar-se el format del festival, per la feina que du organitzar-lo i la poca resposta de públic. De fet, quan s'actuava a l’escenari petit (devora el bar) l’ambient era molt més acollidor, mentre que les actuacions a l’escenari gran quedaven lluny d'on hi havia l'ambient, amb manca de gent a l'esplanada. Estam ben segurs que la comissió de festes del Carme va prendre bona nota.

          Image

  Pel que fa als grups participants, comentem que deixaren un molt bon sabor de boca: Skardats, una jove formació local, molt heterogènia, que pot tenir una bona projecció, a força de versions alegres i desenfadade;  Ximbomba atòmica, ja ho hem dit, va agradar molt, es tracta d'un grup amb una qualitat musical indiscutible i  que ofereix una proposta molt engrescadora, a base de música popular posada al dia, en que es fusionen els instruments populars i els moderns. El trio llorencí Drows agradà força, per la seva senzillesa i  sonoritat. Dels grups restants, No lo sabemos, Oprimits i Funkaditctos, també arribaren al públic i  agradà la seva actuació, especialment els dos darrers, però, per llàstima, quan actuaren ja quedava poquíssima gent.

          Image