La participació en el Zombie survival superà el miler d'inscritsDissabte, 24 de febrer, Capdepera va ser el punt de trobada de la 160à edició del esdeveniment “Zombie survival”. Amb una gran participació, que superà el miler d’inscrits als diversos nivells de joc, i una organització  complexa per fer de Capdepera l’escenari d’un joc interactiu muntat com una mena de gimcana amb diverses proves i zombies que dificultaven l’obtenció de les pistes.

Ja a les 17 hores hi havia una gran quantitat de gent al parc de s'Alzinar, lloc de trobada, per inscriure's i rebre els mocadors per participar en el joc.Davant el gran nombre d’inscrits se van haver de dividir la sortida en dues sessions, una a les 19,30 i altra a  les 20, al castell de Capdepera. Durant la presentació se donaren les normes bàsiques i s'interpretà l'escena inicial que donava el sus al joc. A partir d’aquí els jugadors, gairebé tots en grups, voltaren fins les 3 de la matinada per tot el casc urbà. En diversos indrets hi havia una sèrie de proves específiques, com ara el pàrquing de l’escoleta, sala de Plens, parc del Gran Sol o el poliesportiu. També hi havia zombies pels carrers i places i calia anar amb compte.

El desenvolupament del joc parteix d’un grup de zombies i soldats de l’organització (es diferenciaven amb mocador groc),  que havien de contagiar als participants o supervivents (mocador verd). Si un zombie “infectava” a  un participant, aquest canviava el seu mocador verd per un vermell i anava a maquillar-se, passant a ser un zombie més. Evidentment de cada vegada hi havia més zombies i manco supervivents.


Molts de curiosos van sortir pel carrer per veure de què anava el joc. Pel que vàrem escoltar pels carrers, les colles de joves s’ho passaren prou bé, alguns comentaven que era com viure dins una pel·lícula, i molts dissenyaven estratègies per contrarestar els atacs i aconseguir superar les proves plànol i mòbil en mà.

Dissortadament hi van haver alguns petits accidents (travelades, caigudes o cops) tractats pel personal de l’ambulància o de Protecció Civil que, juntament amb la policia local col·laboraven amb els organitzadors pel bon desenvolupament de l’activitat.

Cal dir que a més dels participants locals, hi havia molta gent de fora poble. Davant l’èxit de la convocatòria (s’hagueren de tancar les inscripcions) se parlava d’una nova edició l’any vinent.