inici

Cap Vermell

L'escola i els pares davant el repte de les noves tecnologiesDimarts, 5 de desembre, va tenir lloc al col·legi s’Alzinar  una xerrada de na Maria José Monzó de l’Institut Balear de la Joventut, que parlà d’Educació i tecnologia a casa.  La ponent va fer un repàs als perills i avantatges del món digital i explicà algunes mesures de seguretat bàsiques per protegir la privacitat i el bon ús de la xarxa.

Els continguts van ser molt interessants i explicats amb un llenguatge planer i directe, que tothom va entendre, amb recolzament de vídeos que reforçaven els conceptes comentats.

També comentà algunes actituds que poden ser contraproduents com la prohibició o allargar l’edat d’accès a les noves tecnologies, per contra aconsellà l’acompanyament i els pactes per afavorir un bon ús.

Una molt bona iniciativa, amb una assistència discreta de pares i mares.

Aquest contacte amb els pares i mares se complementarà amb tallers a diversos cursos de l’escola, per formar els nins i joves en la competència digital. 
Internet Segura i ocupació digital

Riscs i perills d'Internet: com prevenir-los, com detectar-los i com denunciar-los Adrecats a infants a partir de 3r. de primària fins a joves de batxiller i FP.
Els poden sol·licitar: CEIP,IES,ajuntaments, associacions,serveis de joventut, biblioteques i equipaments culturals de les Illes Balears

 “Vida digital +Segura”

"Aquest projecte es desenvolupa des de l’àrea d’informació juvenil de l’IBJOVE seguint les directrius dels articles 31 i 32 de la llei integral de joventut del Govern de les Illes Balears i en col·laboració amb els departaments de Convivèxit, ODDM, Fundació Bit i Policies Tutors de les Illes Balears es realitzen des de fa anys una sèrie de mesures preventives com són la realització de d’accions formatives a nins, nines i joves de primària, secundària, joves dins casals de joventut, biblioteques, pares i mares, professors, educadors, mediadors i policies tutors, que cada any són utilitzades per una mitjana de 10.000 persones i que tenen com a objectiu col·laborar en la preparació dels ciutadans de les Illes Balears pels reptes del segle XXI, marcats especialment per la implantació de l’espai digital dins un marc social que influencia a totes les persones, especialment els i les joves, les seves relacions personals i professionals, es a dir des del present fins al futur.
Estan xerrant tant de mesures preventives com formatives."

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Tercer sector:
“L’acció social en marxa”

Horaris C E Escolar