Rafel Fernàndez haurà de declarar, junt amb alguns regidors, el proper 27 de novembre, segons IB3












Rafel Fernandez
, batle de Capdepera i alguns regidors de l’equip de govern, hauran de declarar com a investigats el proper dia 27 de novembre  en un cas de presumptes irregularitats urbanístiques en mans del jutjat d’instrucció número 1 de Manacor.

Es tracta d’una sèrie de llicències atorgades per construir xalets en sòl rústic protegit que segons els informes de la causa a la que ha tengut accés IB3 Notícies, es varen atorgar de manera irregular. En alguns casos perquè la parcel.la no tenia els metres quadrats mínims que fixa la llei, i en d’altres perquè se concediren pròrrogues i altres decisions administratives contràries a la normativa, amb dilacions injustificades o informes jurídics ambigus, fets que els especialistes del servei de protecció de la natura de la guàrdia civil, el Seprona, qualifiquen de molt greus i de presumptes delictes contra l’ordenació del territori.

Algunes llicències o pròrrogues són anteriors a 2011, i d’altres es concediren l’any 2012, quan el socialista Rafel Fernández ja era batle, i haurien beneficiat diferents veïns del poble i promotors estrangers, entre d’ells una propietat de la parella de l’ex batle del PP Joan Ferrer.

De fet, en declaracions com a investigats, alguns funcionaris han admès que les pròrrogues i altres actuacions de la junta de govern municipal han estat com a mínim errònies. La Guàrdia civil ha interrogat en el marc d’aquesta investigació a l’arquitecte municipal i a l’assessor jurídic de la corporació, a més dels funcionaris, empresaris de la construcció i propietaris. A més, la causa compta amb detallats informes del Seprona, cartografia, fotocòpies de les llicències, fotografies i diferent documentació en la que se basen els agents per qualificar d’irregulars les actuacions municipals autoritzant diferents xalets en sòl rústic.

Després de 3 anys d’investigació policial i judicial, ara el batle Rafel Fernández i altres càrrecs com l’ex batle Bartomeu Alzina, i els regidors Mateu Garau, Maria Pilar Gasull, Sebastia Sureda i José Andrés Gallego han estat citats com a investigats per la jutgessa Ana Salmerón per tal d’esclarir els fets i determinar l’abast d’aquestes presumptes irregularitats detectades per la Guàrdia Civil. Se’ls imputa un delicte contra l’ordenació del territori.



Això era el que informava IB3 ahir, avui eren els diaris els que recollien en les seves planes  l'inforamció.


Cap Vermell ja va informar sobre aquest tema. Vegeu:

Expedients d'urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera podrien haver estat intervinguts pel SEPRONA

Aclariments al voltant de l'actuació del SEPRONA

Una vegada més, i en les qüestions importants, trobam a faltar un comunicat de l'equip de govern.