inici

Cap Vermell

Dificultós rescat d'un turista a Els Provençals

A càrrec de Protecció Civil Capdepera, Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca.


Moment de l'evacuació en helicòpter. Imatges de Protecció Civil de Capdepera.

Comença la temporada turística amb un espectacular rescat. Amb l'intervenció de més de 15 efectius de tres cossos de seguretat el rescat es pogué dur a terme perfectament i l'accidentat va quedar hospitalitzat a Manacor.Com podem veure a les imatges l'accidentat va caure a un esvoranc vora la costa de la zona de Els Provençals i no pogué sortir pel seu compte ja que va tenir que ser immobilitzada una cama.Les dificultats orogràfiques de la zona va haver de mester un rescat amb helicòpter. com es pot veure a les imatges.A partir d'aquí hem de felicitar als cossos de seguretat per la seva intervenció ràpida i certera. I també fer una reflexió: Un accident el pot tenir qualsevol, però la gent que no coneix la zona o que no va preparat per accedir a determinats llocs no pot anar per tot. Primer, perquè posa en risc la seva integritat; segon, la dels seus acompanyants; tercer, la de les persones que l'han de  rescatar (podeu pensar què haugués passat si l'accident te lloc unes hores més tard i cau el vespre?); i quart, aquest rescat, en termes econòmics costa una doblerada. Si ho hagués de pagar no li bastarien 10.000 euros. 
Per tant cal una campanya de conscienciació del que es pot fer i no sols de difondre rutes a tort i a dret. 

I un apunt final: la policia local no comparegué perquè no hi havia cap efectiu disponible. Amb una  plantilla de més de quaranta efectius no se poden cobrir els serveis mínims?. També aquest apunt mereixerà una reflexió amb més profunditat.. però si no hi són quan se'ls ha de mester, alguns se podem arribar a qüestionar la seva necessitat.
S'apropa la temporada turística, de fet ja hi ha molts de visitants ens els nostres carrers, i els seveis municipals han de funcionar adequadament, la Policia Local també.Protecció Civil Capdepera, Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca, gràcies!


Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:Horaris C E Escolar