L’empresa adjudicada és Electrohidràulica per 100.430€


 

El canvi d’electrificació respon a qüestions de normativa i seguretat ja que la que hi ha actualment suposa un risc pels visitants perquè és obsoleta. Es canviarà tota l’electrificació i es treballarà per zones per no interferir amb les visites turístiques del jaciment. Amb el canvi, el Castell serà més segur i més eficient.


La nova electrificació serà amb un sistema de leds que aniran a nivell del terra, els quals canviaran positivament la visió nocturna del jaciment. Per adaptar-se al monument BIC es podran instal·lar de tres maneres, segons la zona del Castell: amb estructura construïda, enterrada o camuflada. També quedaran punts elèctrics preparats per a futurs espectacles.
 

L’empresa adjudicada és Electrohidràulica i el pressupost és de 100.430€  (IVA inclós) finançat amb les Inversions sostenibles de l’Ajuntament de Capdepera. L’obra ha de quedar acabada abans del Mercat Medieval, els dies 19, 20 i 21 de maig. 

Amb l'inici de les obres es tanca el procés administratiu, que començà dia 4 d'octubre amb la publicació al BOIB de la convocatòria amb "l'únic criteri de selecció del preu més baix i tramitació ordinària". Dia 9 de novembre se reuní la taula de contractació per a seleccionar una de les nou empreses aspirants. Donat que una de les empreses presentà un pressupost que es podia considerar baix, desproporcionat o temerari, se li demanà informe de justificació i, un cop valorat aquest, dia 24 de novembre se proposà a Electrohidráulica Llevant SA, com a segona oferta. Així el batle va resoldre el contracte a Electrohidráulica LLevant SA per la reforma i adequació de la xarxa elèctrica del castell de Capdepera per 83.000 euros més 17.430 euros d'IVA (total 100.430 euros), com a oferta econòmica més avantatjosa.