Image

El catamarà Seajet 1 de la companyia Interilles Exprés, amb seu a Cala Rajada, que fa el trajecte entre Cala Rajada i Ciutadella, ha estat noticia a causa d’una avaria que va deixar uns 300 passatgers sense poder tornar a Mallorca, el passat dia 25.

Sembla que la nau xocà contra una boia o un tronc, navegant en direcció a Mallorca, i malgrat que no es trobà cap desperfecte en una primera revisió, de tornada a Menorca es va veure que un motor no funcionava correctament, per la qual cosa se va suspendre, “per seguretat”, la sortida prevista a les set de capvespre de dilluns, des de Ciutadella.


La suspensió del trajecte causà indignació entre els qui havien de tornar a Mallorca després de celebrar les festes de Sant Joan, i hagueren de passar la nit a Ciutadella, ja que va ser impossible trobar altre mitjà de transport per sortir de l’illa, ni en vaixell ni en avió.

 


La revisió del catamarà prevista per dimarts, no va poder dur-se a terme a causa del risc de rissaga, que obligà a tancar el port ciutadellenc, ajornant el transport dels passatgers. Aquests s’hagueren de cercar allotjament i mitjans alternatius de transport, en un colofó desafortunat de les festes santjoaneres..

Fins dimecres dia 27 no han pogut tornar tots els qui tenien passatge. Encara no se sap quan es reincorporarà el servei. La reparació s'hade fer a Barcelona.


Fonts de la companyia informaren que "Ha estat una cosa fortuïta y si hi ha un culpable ha aquesta ha estat la rissaga. Hem donat part d’avaria en el jutjat de Ciutadella. L’assegurança pagarà els hotels i els taxis".