Enguany, aquest rapinyaire ha tornat criar en el Parc Natural de la Península de Llevant

 

 

En aquest espai volem compartir amb vosaltres una magnífica notícia: la recuperació de l’àguila peixatera com a nidificant al cap de Ferrutx. Actualment aquesta au espectacular viu tot l’any a als penya-segats del parc natural, alimentant-se del peix que pesca a la nostra costa. L’esforç de protecció del territori, mitjançant la creació de la Reserva de Cap de Ferrutx, la gestió duta a terme per l’equip del parc natural i l’efecte positiu de la reserva marina de Llevant han estat claus en la recuperació de l’espècie.

Les àguiles peixateres de la Reserva del cap de Ferrutx s’han vist molt beneficiades per la tranquil·litat aconseguida gràcies a la limitació del pas de persones, el menor trànsit aeri i d’embarcacions així com de la reducció de la pesca, cosa que fa augmentar la disponibilitat de preses i la seguretat dels animals, en no córrer perill ni amb els hams ni altres arts.



La darrera ocupació del niu de Cap de Ferrutx s’havia registrat el 1981. Per tal d’afavorir  i fer possible aquesta recuperació es varen condicionar els nius usats tradicionalment per aquests rapinyaires als llocs històrics de nidificació i es col·locà una figura d’una peixatera adulta per atraure altres adults a la zona. Des de llavors el personal del parc ha fet un exhaustiu seguiment de l’espècie i va confirmar el primer poll el 2012. Des de llavors 3 polls d’àguila han après a volar en aquests penya-segats.

Cal agrair també al GOB la seva col·laboració i implicació en el projecte, el marcatge i el seguiment d’aquesta àliga.


 Les fotografies són d'Alvaro Roman.