Els regidors del consistori i les associacions locals es reuneixen amb el president del Consell de Mallorca



El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el Director Insular de Participació Ciutadana, Jaume Alzamora, han visitat avui capvespre Capdepera per mantenir una sèrie de reunions amb el batle, els regidors de la corporació local i les associacions del municipi.



Després de visitar l'obra del carrer Pere Ferrer, ha  hagut una primera reunió amb el batle de Capdepera a les voltes de l'ajuntament de Capdepera. 



Desprès ha hagut una reunió amb amb els regidors de l’Ajuntament. El president s'ha disculpat per la tardança en dur-se a terme i en Joan Font ha presentat quatre convocatòries de subvencions que es duran a terme properament, a tres de les quals es podrà acollir Capdepera: una subvenció per a obres amb un màxim de 151.000€ per al municipi gabellí; una subvenció per a solucionar fuites d’aigua, i una subvenció per a compra o adquisició de vehicles elèctrics. A més, també s’ha parlat de projectes puntuals: estalvi energètic a les dependències municipals; estudi de barreres arquitectòniques; ajudes per a complir amb la llei de transparència; garantir un servei d’hidrants als bombers; i ajudar a cobrir les necessitats dels Ajuntaments pel que fa a serveis tècnic com poden ser juristes o arquitectes. Un altre projecte del que s'ha parlat és preparar projectes europeus oferint el consorci Euro-local, per a detectar convocatòries, gestionar i justificar despeses de projectes europeus.

Per part de l’Ajuntament s’ha demanat que el Consell tengui en compte la població flotant dels municipis turístics alhora de treure subvencions i de poder aprofitar els recursos de la Direcció insular de Participació Ciutadana per a fomentar-la al municipi. Pel que fa als projectes del Consell, el batle ha comentat que són projectes “positius” per a Capdepera.

Després ha estat el torn de les associacions municipals. Se n’han presentades unes 25, des d’associacions esportives, culturals o de la tercera edat, i se’ls hi ha presentat la campanya “Repensem Mallorca” amb el plantejament que hi puguin col·laborar. Per a finalitzar, cada associació ha entregat un full de demandes al conseller.
 

L’objectiu d’aquestes reunions és tenir una planificació conjunta de les tasques a fer entre Consell i Ajuntament.