Capdepera ha de ser en el futur un destí turístic intel·ligent? Si la resposta la cercam als pressuposts, no.






Els pressuposts municipals del 2016 són iguals que els del 2015, que són semblants als del 2014, que són pareguts als del 2013, que són similars als del 2012, que són idèntics als de... Els pressuposts municipals són un tràmit burocraticoadministratiu que s’ha de complir i que els regidors utilitzen per fer clientelisme polític dintre de l’escàs marge de maniobra que els permet la manca d’autonomia financera municipal.

Les tecnologies de la informació i comunicació estan transformat la idea que es té de les ciutats i la seva gestió i s’ha encunyat l’expressió “smartcity”, que engloba tot el que les noves tecnologies poden fer per a millorar la vida dels ciutadans. A partir d’aquí apareix un nou concepte, “Smart Destination”, que fa referència a la nova manera d’enfocar les destinacions turístiques a partir de les TIC.

Les “Smart Destination” cerquen la interconnexió del turista amb el destí, oferint-li tot tipus d’informació en temps real (reserves, meteorologia, geolocalització i horaris dels serveis sanitaris, estat de les platges, radiació solar, gastronomia, transport interurbà, experiències lúdiques, etc.) L'actualització de totes aquestes dades, proporcionades pels usuaris, permet treure informació rellevant sobre el destí i poder-lo millorar. I necessiten de la digitalització de les institucions públiques i empreses i la interacció entre elles i el turista.

Encetar aquest camí no és fàcil, s’ha de començar per fer un diagnòstic. S’ha d'implicar la població. S’ha de redactar un pla d’acció, s’ha d’endegar i posar en marxa.

Capdepera ha de ser en el futur un destí turístic intel·ligent? Si la resposta la cercam als pressuposts, no. Passem als pressuposts.

 






El muntant dedicat al capítol d’inversions suma 11.756.897 euros, dels quals el 87,3% es destina a la dotació de serveis a les urbanitzacions de Cala Gat i Son Moll de Baix. La resta se la rifen distintes partides sense importància, intranscendents.

La “pedrea” enguany s’ha repartit de la següent manera:

Jocs infantils........................... 62,000 €

Horts urbans........................... 1,000 €

Recollida animals................... 24,000 €

Escola de música................... 98,644 €

Escola d’adults....................... 13,680 €

Teatre..................................... 30,000 €

Publicacions........................... 6,000 €

Banda de música................... 10,000 €

Festes i fires......................... 273,000 €

Despeses piscina................... . 5,000 €

Assistència a fires................. 40,000 €

Jardins March....................... 20,000 €

Promoció turística.................. 40,000 €

Rutes cicloturístiques............. 75,000€

etc. etc.