L’Ajuntament de Capdepera, Aguas Capdepera, Associació Hotelera Firstsun Mallorca, Cap Vermell Hotel, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant, Predi Son Jaumell i Playas de Capdepera lliuren els IV Ajuts universitaris








El batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández, acompanyat dels representants de les empreses col·laboradores, amb l’assistència del Sr. Llorenç Huguet Rector de la Universitat de les Illes Balears i el Sr. Marti March Conseller d’Educació i Universitat  han lliurat els IV Ajuts a estudis universitaris de Capdepera el passat diumenge 27 de desembre de 2015 al Teatre municipal.
 

L’objectiu de la convocatòria és ajudar a sufragar econòmicament la formació dels estudiants universitaris del municipi de Capdepera i aquest projecte compta amb la col·laboració econòmica de set empreses gabellines: Aguas Capdepera S.A., Associació Hotelera Firstsun Mallorca, Cap Vermell Hotel SLU, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant S.A., Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel) i Playas de Capdepera S.L..

S'atorguen un total de 21 ajuts, valorats en 1.200€ cadascun, a estudiants que comencin o ja cursin estudis universitaris. Cada empresa sufraga la quantia per a 3 alumnes, aportant un total de 3600€.

Així, després de mesos de difusió i d’avaluació de les sol·licituds presentades, en funció de la prelació obtinguda, s’han entregat un total de 21 ajuts a estudiants de les següents carreres: Medicina, Relacions Laborals i Recursos Humans, Edificació, Física i Matemàtiques, Educació Primària, Educació Infantil, Biologia, Administració d’Empreses, Dret, Història, Arquitectura, Farmàcia, Infermeria, Ingenyeria en disseny industrial i desenvolupament del producte, Comunicació Audiovisual, Psicologia i Disseny Gràfic.

 

RELACIÓ D'ALUMNES PER EMPRESA

Grup STeH

 

CVIG (Capvermell)

 

Aguas Capdepera S.A.

 

Electro Hidraulica Llevant S.A.

 

Associació Hotelerea- Firstsun

 

Playas Capdepera, S.L.

 

Predi Son Jaumell

 

Joana Mª Diez Bordoy

Marina Muñoz Rubio

Júlia Fernández Vives

Laura González Caballero

Isabel Mª Salguero Pérez

Gabriel Garau Estarellas

Margalida Sureda Urios 

Sandra del Rio Bonnín

Chiara Hauscke Torremocha

Lucía Álvarez Coca

Melissa Castaño Evans

 

Raquel Navarro Clemente

Carolina Ceprián Simón

 

José Fco. Guadix Guerrero

Isabel Puigserver Amer 

Moisés García Quintanilla

 

Inmaculada Caballero López

 

Mª Isabel Torrado Domínguez 

Judit Navarro Lozano

 Marta Mascaró Ginard

Henrique G. Gomes de Oliveira

Els ajuts a estudis universitaris de Capdepera es varen crear en un context de crisi econòmica ara fa quatre anys, en el qual moltes famílies no podien apostar per l’educació superior dels seus fills. Les empreses organitzadores, així com el consistori gabellí, deixen palès cada any amb el lliurament dels ajuts que aposten pel binomi estudi-empresa, que passa primer per la formació dels joves de Capdepera per acabar oferint un treball de qualitat i professional.



Ajuts a estudis universitaris

El mes de setembre es van aprovar les bases de la convocatòria i es va signar el conveni entre els col·laboradors. Durant els mesos de setembre i octubre s’ha donat difusió d’aquest projecte al municipi i els alumnes han presentat les seves sol·licituds al Registre Municipal. Enguany s’ha habilitat el Centre Jove com a punt d’informació, la qual cosa ha donat un resultat positiu per dos motius: per una banda, s’ha atès l’alumne sol·licitant de l’ajut de manera més individualitzada i se n'ha revisat la documentació a aportar; i per l’altra, s’ha descongestionat el Registre Municipal.

Als ajuts d’enguany s'hi han presentat un total de 43 alumnes, dels quals 18 inicien els estudis universitaris (15 provenen de Batx+PAU; 2 de CFGS; i 1 alumne prové d’una altra carrera universitària) i 25 són ja estudiants universitaris. D'altra banda, d'aquests 43 alumnes, 1 ha estat definitivament exclòs (per estudiar a una universitat privada i per no haver estat empadronat al municipi en els 6 anys previs a la sol·licitud) i 42 han resultat admesos. D'aquests 42 admesos, però, han hagut de quedar fora de concurs 21 alumnes perquè únicament s'estableixen 21 ajuts.

Dia 18 de novembre es va reunir la Comissió Avaluadora, formada pel batle de Capdepera, el regidor d’Educació, la secretària i l’interventor de l’Ajuntament, representants dels partits polítics de l’oposició, directors dels IES de la zona, i representants de les empreses col·laboradores, a fi de revisar les sol·licituds presentades, valorant-ne els dos aspectes següents: situació econòmica i familiar (membre de família monoparental o de família nombrosa o de discapacitat) i currículum acadèmic. Es va fer una baremació d’aquests aspectes i s’han concedit els ajuts per ordre de prelació fins a cobrir el total de d’ajuts existents.

Antecedents

L’Ajuntament de Capdepera l’any 2012 va posar en marxa per primera vegada els Ajuts a estudis universitaris acadèmics, adreçats als estudiants de primer de carrera, amb l’objectiu de donar suport a la formació dels estudiants i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió d’incentivar l’estudi en un municipi com Capdepera, on el factor turístic sol ser motiu d’abandonament escolar prematur.

Per això, el Consistori va comptar amb la col·laboració inicial de tres empreses del municipi, que l'any 2013 es va ampliar a 5 i en aquest 2015 a 7.



Dades rellevants

Després de quatre edicions es poden treure les primeres dades dels Ajuts universitaris.

- En aquests quatre anys s’han concedit 46 ajuts.

- 1 alumne ha obtingut aquest ajut en 3 ocasions.

- 10 alumnes l'han obtingut en 2 ocasions

- 22 alumnes estudien a la UIB.

- Dels 46 alumnes en els quatre anys, les carreres més demandades han estat: enginyeria, medicina i administració d’empreses, amb quatre alumnes cadascuna.

- Els estudis de Turisme només han tengut dos alumnes amb ajuts en els quatre anys.

- Nombre d'ajuts atorgats per empresa anys 2012-2014: SteH: 10; Firstsun Mallorca: 8; Predi Son Jaumell: 10; Cap Vermell: 6; Electrohidráulica: 3.