El 1995 es va posar en funcionament a Mallorca la campanya per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia.



Dia de sol, calma i calor a les platges de Capdepera. Diumenge 12 de juliol, com ja va sent habitual per aquestes dates, es va celebrar la jornada destinada a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a la platja de Son Moll. A les 10h del matí regidors i membres de l’ajuntament van ser els primers a remullar-se. Al llarg del dia la platja va anar omplint-se de gent incrementant l’afluència de participants a la campanya. Al finalitzar-la se n’havien comptat uns 39 nedadors per un total d’11.600 metres, una mitjana de gairebé 300 metres per nedador.

 




A Mallorca la campanya està organitzada per ABDEM (Associació Balear d’Esclerosi Múltiple), entitat creada el novembre de 1994 que, actualment, compta amb prop de 420 socis, dels quals més de 280 són malalts afectats d’aquesta malaltia. S’ha pogut nedar a favor de “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” a gairebé una trentena de municipis mallorquins.

 



L’Esclerosi Múltiple afecta principalment persones joves; és una malaltia poc coneguda científicament que mostra molts símptomes diferents, afectant el sistema nerviós. El desconeixement científic també va acompanyat de cert desconeixement social. Per aquest motiu, les entitats com ABDEM procuren fer-ne la màxima difusió per tal de, a més d’ajudar a cercar remeis, procurar millorar la vida dels malalts i dels familiars. En aquesta línia l’any 2014 van posar en marxa el projecte ACTIVA’T, orientat a procurar que joves afectats no s’aïllessin per por al reconeixement de la malaltia, ajudant-los a lluitar contra ella amb diferents activitats, com el paddle surf (SUP), promocionant estils de vida actius i saludables i contribuint a l’autogestió de la malaltia amb activitats en grup, informació, orientació i suport psicològic i social.

Més informació www.abdem.es