Eleccions al Congrés i Senat

Capdepera, 9 de març 2008

Image

 

Primeres impressions
A les 9  en punt s’han obert tots els col·legis electorals de Capdepera, amb total normalitat. El nostre municipi consta de tres col·legis electorals, dos a Capdepera i un a  Cala Rajada. A Capdepera es troben a Can Creu d’Inca, amb una secció (dues taules A i B) i en el Teatre, amb una altra secció, amb dus taules més. Pel que fa a Cala Rajada, les tres seccions es troben al col·legi s’Auba,  dues de dus taules cada una i una amb tres taules.
De bon matí han acudit els presidents i vocals, així com els interventors  i apoderats dels partits acreditats, constituint-se totes les taules, com ja hem dit sense  novetats destacables ni conflictes. Només sabem d'un cas d'un vocal que ha justificat la seva absència i ha hagut de ser substituït.

Image


A les primeres hores,  l’afluència d’electors ha estat més aviat minsa, però a poc a poc s’ha anat animant la participació i devers les  11'30 es pot dir que hi havia un bon ambient, especialment a Cala Rajada, on s’han format coes puntuals en algunes taules.

Image

Eleccions generals 2008, a Capdepera. Primer avanç

Les primeres estimacions de participació a les 14 h. a Capdepera volten entre el 27 i el 30%. Unes dades per davall de la participació a les Illes o en el global de l'Estat.

Els resultats a les Illes són

39,18% 2008 2008
40,86% 2004 2004

I al global de l'Estat és un punt i mig més alt

40,46% 2008
41,02% 2004


Image

Eleccions generals 2008, a Capdepera. Segon avanç

A l'avanç de les 18 h. havia votat just un 50% de la població censada a Capdepera. Un percentatge més de 6 punts per davall de la mitja autonòmica i 10 punts per davall de l'estatal.

PARTICIPACIÓ AVANÇ 18 H.

Illes Balears

56,07% 2008
58,28% 2004

Global Estatal

61,09%

 

 

 

 

 

 

2008

63,02% 2004

Image

Darrera impressió i repicó.

La visita a les seus dels partits participants en la confrontació electoral era una mostra inequívoca dels resultats electorals. Al manco de l'estat d'ànims que havia invaït els militants i simpatitzants.

La seu d'UM ( on s'havia de reunir Unitat) era pràcticament buida, i els presents analitzaven els resultats a les pantalles de l'ordinador, mentre la televisió emitia valoracions dels resultats electorals. Sens dubte no han estat bons resultats per a Unitat, que ha quedat molt lluny de tenir un representant pel Congrés. De fet les Illes repeteixen la fórmula 4 i 4.

Pel que fa a la seu del  Partit Popular, els ànims no eren massa bons. Poca gent a la seu (encara havien d'arribar alguns representants de les taules) i les declaracions de Joan Ferrer corroboraven una uns mals resultats a nivell local i autonòmic, el vot útil havia afavorit, en aquest cas al PSOE.

A la seu del PSOE, l'ambient era més optimista. Arribam en el moment en que tots escoltaven l'intervenció del "lider" José Luis Rodríguez Zapatero amb atenció i devoció. Després les felicitacions tothom començà a pegar una bocinada i brufar amb cava. Enmig d'aquesta alegria pels resultat, a la tele hi surt en Rajoy.Tothom calla i escolta. Després continuen les felicitacions pels resultat a Capdepera i a la Comunitat autònoma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si voleu saber com ha acabat això de les eleccions, no vos perdeu l'informe Guillmore.