Na Maribel Picó ha estat noticia ja que s'ha quedat sense el necessari suport a l'IES J.M.Llompart








Comunicat de dia 7 novembre 2013  denunciant la situació.

Na Maribel Picó (potser us sona perquè acaba de publicar la primera novel·la d’una trilogia) és una alumna amb paràlisi cerebral que fa 3 anys que està estudiant el cicle formatiu de Preimpressió en Arts Gràfiques a l'IES Josep Maria Llompart. Ella es desplaça amb una cadira de rodes i necessita una ATE (Auxiliar Tècnic Educatiu) contínuament amb ella per ajudar-la en tot (desplaçament, comunicació, necessitats bàsiques, preparació de l’ordinador i el dispositiu especial que li permet accedir als continguts i fer feina a cada una de les assignatures).

Enguany, a diferència d’altres anys, la nostra sorpresa quan començarem el curs va ser que no hi havia ATE i a hores d’ara ja ha passat un mes des de l’inici de curs i encara no ha arribat. També se’ns va dir que seria només a mitja jornada i que no seria la mateixa persona que els darrers tres anys (persona que ja coneix perfectament la problemàtica de na Maribel, que ha après a comunicarse amb ella, cosa que ens facilita a tots la comunicació i que consideram que és la persona més adient per al càrrec).

Na Maribel ja du més d’un mes de classe perdut; a més a més, la persona que arribi (si arriba) serà una persona nova que necessitaria temps per adaptar-se a l’alumna, per entendre-la i ajudar-la en la línia que l’alumna necessita, és a dir, hauria de començar de zero i amb uns quants mesos de retard.

Això provoca el desànim i malestar d’una alumna amb una problemàtica especialment greu, que ja pateix un nombre considerable de dificultats a la vida com perquè el Govern li ho posi més difícil i no li doni mitjans ni l’ajuda necessària.

Ho trobam un cas molt greu d’incompetència del Govern.
Gràcies Maribel per la teva rialla i la teva força.


Arrab d'aquesta incidència al bloc de l'assemblea de docents, els mitjans de comunicació s'han fet ressò  del seu cas

A Ara Balears:
http://www.arabalears.cat/balears/No-posar-auxiliar-suport-inhuma_0_1025897530.html

I a les noticies de TV3