Tertúlia literària IN THE BACKYARD, al pati posterior de la biblioteca de Capdepera




  Dimecres 18 de setembre va tenir lloc un club de lectura fora de l’habitual: dimecres en lloc de divendres, text d’una obra de teatre, i representació parcial de l’obra. Club de lectura amb autor i actors! Acabada la funció començà el diàleg, amb en Jaume Miró explicant els orígens de l’obra i de la seva dedicació al teatre. “In the backyard” va començar a partir d’un concurs i de les dues primeres escenes, escrites per participar-hi. Després, precipitació d’esdeveniments: acabar l’obra, presentar-la, i representar-la i representar-la. Tot un èxit.


El text inclou un bon grapat de punts clau per posar el lector més en situació de la trama, com ho és la música, absent en aquesta funció tan especial de dimecres. Durant la conversa l’autor i també els actors de la companyia Noctàmbuls van anar explicant alguns d’aquests detalls. Així es passà de parlar de teatre a treure temes més coents com el de la crisi que vivim, reflectida a l’obra de principi a final. Abans que el tema acabés d’anar-se’n definitivament per aquestes branques el fil conductor tornà al teatre com a gènere literari també en crisi, desgranant alguns dels elements que, potser, el porten a aquesta situació, i també tractant possibles alternatives, com el micro-teatre.



El pati del darrera de la biblioteca i la pròpia biblioteca de Capdepera van ser escenari perfecte per a una obra de teatre massa actual i per xerrar del tema que tracta. Bé, en escriure-la no s’ho pensava pas, en Jaume Miró, que seria tan actual. Al menys, això ens va dir. 



Ahir tampoc devia pensar que, d’aquest visita, en podem treure d’altres clubs de lectura de teatre, i és que va proposar llegir teatre... en comunitat. Donat que hi ha un bon nombre de participants en aquestes sessions, segur que la seva proposta no cau en l’oblit. Ell segur que s’apunta!



En acabar la tertúlia gaudiren d'una picada preparada pels lectors i Jaume Miró va dedicar llibres als lectors que s'ho demanaren.