Festives processons de l'Encontre





El dia de Pasqua acumula tot de manifestacions i vivències. De les estrictament religioses, sovint amanides d'aspectes de caire lúdic, fins a les gastronòmiques, amb el frit, les panades i els robiols presidint totes les taules.

En el programa d'aquests dies, per a molts de gabellins i cala-rajaders , les processons dites de l'Encontre hi tenen un lloc preferent, en una barreja de tradició i religiositat que surt als carrers. Jesús ressuscitat es troba amb la seva Mare, per a goig dels fidels. Les notes de la música contribueixen a fer més festa i, tot seguit, la gent s'adreça a l'església, on té lloc la missa de Pasqua, una fita central en el calendari litúrgic. Al final, confits per als nins i nines, i crespells i vinet per als adults. A Cala Rajada, a més, es beneí un nou vitrall, dedicat a sant Francesc d'Assís, que en substituí un d'antic que s'havia fet malbé.

Com en dies precedents, els preveres Miquel Mulet i Antoni Amorós presidiren aquestes celebracions, a Capdepera i Cala Rajada, respectivament. I, com sempre, Cap Vermell us n'ofereix les imatges. I que sigui per molts d'anys!

Capdepera














Cala Rajada