Què podem fer davant les retallades a l'educació?










Dimecres dia 13 de juny, el teatre de Capdepera va acollir un bon nombre de pares, mares, alumnes i professors de l'IES i Primària. El motiu era escoltar les informacions que oferia l'equip directiu de l'IES i l'APIMA al voltant dels efectes de les retallades de la Conselleria d'Educació del Govern Balear a Capdepera. Així, primer de tot el director de l'IES va referir-se als efectes concrets que provocaran els propers cursos a les escoles i l'IES de Capdepera.



   Amb dades i amb la queixa de la manca d'informació, ara per ara no s'han publicat les normes que regularàn el proper curs,  va exposar les perspectives de cara al curs 2012-2013 amb dos aspectes negatius molt importants: les retallades de personal i l'augment de les ràtios (número d'alumnes per aula). De retruc aquestes mesures afectaran a altres aspectes, com ara el desenvolupament de projectes,  l'atenció individualitzada de l'alumnat  o la reducció d'un 30% de les despeses de funcionament dels centres.



Després d'escoltar el diagnòstic i les dades aportades, se parlà de les mesures que es poden prendre i de la col·laboració de les famílies, tant des de l'àmbit reivindicaitu com de la col·laboració entre les APIMES del municipi tot defensant la qualitat en el sistema educatiu públic.



L'acte acabà després d'un ampli debat i la participació de molts de pares i mares, tot aportant idees i propostes concretes d'actuació.