La nedadora Teresa Planas  vol creuar el canal de Menorca


L'arribada està prevista al voltant de les 20h, del proper dia 11, a Cala Mesquida

 

Sortirà de Ciutadella a les 5 del matí



Els propers dies 10 i 11 de Setembre del 2011, l’esportista mallorquina Teresa Planas de la Cruz, intentarà creuar el canal de Menorca- Mallorca nedant, sense aturades ni descansos més que els propis per dur a terme la seva hidratació i alimentació al llarg de la travessia.

 



Teresa Planas és nedadora des del 1995. Va començar amb el Club Voltor i entrà al 2000 a l’Escola Balear de l’Esport. A l’ actualitat entrena al Club Esportiu Mediterrani i és una gran aficionada a les travessies en aigües obertes de llarga distància, com la de Formentor o el Gran Premi Ciutat de Palma.

De fet, el cap de setmana abans na Teresa participarà a la Travessia de Formentor com a entrenament final per el cap de setmana següent aconseguir la seva proesa.
Si na Teresa aconsegueix fer la travessa , seria la primera balear en la història en aconseguir-ho i la sisena persona en el món en finalitzar amb èxit aquesta duríssima fita.

Projectes Esportius Balears, conjuntament amb Xtrm sports and Adventure, son les dues empreses de serveis esportius que li està donant un cop de mà en la coordinació i posada en marxa del projecte, tals com agilitzar les sol·licituds amb entitats, clubs nàutics i permisos, així com l’assessorament en aspectes tècnics i de logística, per tal de que la nedadora es pugi dedicar única i exclusivament a entrenant.
Per ambdues empreses, és una orgull poder donar assessorament a esportistes que volen aconseguir realitzar un somni però que per manca de temps i de contactes no ho poden arribar a fer.

Cal destacar que el projecte es farà amb la Col·laboració de l’Associació Espanyola de lluita contra el Càncer- Junta de Balears, degut a que es dona la singularitat de que és un repte que intentarà superar una dona i que li està exigint molt de sacrifici, constància i disciplina en l’entrenament diari que esta duent a terme per poder afrontar amb èxit la fita i no en xerrem dels sentiments i sensacions amb les que haurà de lluitar en les 16-20 hores que pot trigar en fer tot el recorregut.

Per tots aquests valors de esforç, lluita, sacrifici, voluntat, lluita contra les limitacions de la nostra pròpia natura i l’esperança per aconseguir un somni, s’està estudiant la manera de integrar el projecte dins de les seves campanyes anual que tenen del Càncer de mama que és majoritàriament específic del sector femení.