Una altra molt interessant jornada de futbol base al teatre de Capdepera




La segona de les tres jornades de Futbol Base, organitzades pel Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Capdepera, juntament amb el C.E.Escolar, la Federació Balear de Futbol, la UIB i l’Escola Balear de futbol va comptar amb la presència dels ponents: el Sr. Miquel Vidal, president del CD Consell i ex-periodista esportiu del diari AS; i el Sr. Pep Alomar, coordinador del CD Poblense i ex-preparador físic del RCD Mallorca SAD, Real Betis, FC Barcelona i AEK Atenas FC.

Miquel Vidal va ser l’encarregat de la primera ponència i va xerrar sobre l’aula educativa, idea pionera tant a les Illes com a la península, que està posant en pràctica com a president del CD Consell. Consisteix en un petit centre de formació situat dins el mateix recinte del club, on el jugadors tenen a la seva disponibilitat dues professores les quals els ajuden a realitzar els deures i treballs de l’escola. És una part de l’entrenament esportiu, on l’alumne-jugador ha de realitzar totes les tasques de l’estudi abans de poder entrenar.



El Sr. Alomar, en la segona ponència, va il•lustrar als participants amb la planificació que està realitzant com a coordinador del CD Poblense. La planificació i la manera d’entrenar està extreta del treball realitzat durant la seva estada als equips professional.

Després d’un descans i un cop acabades les ponències es va donar pas a les conclusions i col•loqui amb els ponents i el Sr Llorenç Serra Ferrer, ex-entrenador del CD Poblense, RCD Mallorca SAD, Real Betis, FC Barcelona i AEK Atenas; el Sr. Pepe Gàlvez, ex-jugador professional i entrenador de les seleccions de la federació balear de futbol; i el Sr. Gaspar Mesquida, preparador físic del RCD Mallorca B i professor en Educació Física a la Universitat de les Illes Balears; a on també fou part activa el públic assistent fent preguntes sobre les ponències.

Amb les jornades els assistents aprenen aspectes referents tant a la formació com a la pràctica de l’esport desconeguts per la majoria dels aficionats al futbol.

Servei Municipal d’Esports