EL RENSHINKAN A HOLANDA, CAMPIONAT DEL MÓN DE JUDO 2009








   Rotterdam, la ciutat amb un dels ports comercials amb més trànsit  marítim d’Europa ha estat l'encarregada d’organitzar el 26è campionat del món de judo. Ahoy Rotterdam ha estat el marc de les proves esportives, impressionant-nos quan els amfitrions marcaven un ippon o quan guanyaven al seus rivals.
    Balears va estar representada per 25 aficionats, 5 de Menorca i la resta de l’illa major i, com no!,  fent pinya animant als nostres judoques nacionals
   L’inauguració del campionat fou el dijous dia 26 d’agost, amb puntualitat holandesa, que  continuà cada dia  durant tot  el campionat.  
   L’equip japonès, gran favorit del mundial, no va estar encertat. Ja a l’edició anterior a Rio de Janeiro 2007 va estar igual de malament. encara així aconseguiren 7 medalles de les 14 possibles i per suposat aquest resultat li va donar la 1a plaça per nacions. Però es que Japó es Japó  i tots demanem  més d’ells.

   Qui si va estar molt bé,  a l’altura de les circumstancies, va ésser Espanya amb 2 medalles d’argent,  una de bronze, 2 quints i un sèptim lloc. És un molt bon resultat pel nostre judo Nacional  Les medalles d’argent varen ser  aconseguides per na  Oiana Blanco i Sugoi Uriarte, la de bronze per Ana Carrascosa, els 5è lloc per Esther San Miquel i David Alarza i el 7à lloc per Kioshui Wematsu.

   El Judo vist va ser, en certa manera, molt acceptable, però encara hi ha països que només van a les cames oblidant-se que el judo es fa amb l’espatlla  recta i no com cromanyons arrossegant  una mà per terra. Aquest sistema del judo dels països de l’est esta en perill ja que a partir del gener canviarà  l’arbitratge  internacional d’una forma radical, prohibint aquest tipus de lluita. En  definitiva va ser un campionat molt, però que molt emocionant, els uchimatas, seoi nagues, o sotos garis i tai otoshis feren aixecar el públic assistent que gaudí d’aquest espectacle únic en el món.




   La pròxima cita serà l’any 2010, al país del Sol Naixent i mare de l’esport que nosaltres coneixem com el camí de la suavitat.

Pep Mascaró Adrover.