Més de vint temporades en el club, jugador, entrenador, en la comissió esportiva.

 








Jugador
Va començar com a jugador en categoria juvenil als 16 anys, en la temporada 1971-72; dues temporades en aquesta categoria i les restants, fins a la 1981-82, alternà de jugador amb el primer equip de regional i el d'aficionats de l'Escolar.


Entrenador
Als vint anys, i essent jugador, va començar a entrenar; el seu primer equip en l'Escolar va ser en categoria benjamí f-11. Era el primer equip inscrit per l'Escolar en categoria benjamí, i un dels primers en la part forana. Gairebé tots els partits es jugaven a Palma. Després va entrenar els equips següents de l'Escolar: cinc temporades l'equip aleví; tres, el juvenil de primera divisió; una temporada, l'equip sub 23; una, a la tercera regional; dues, en la categoria de primera regional preferent. En la primera de preferent, la 1988-89, l'Escolar anava tranquil, fou sisè classificat i li va donar opció a jugar la “liguilla” per a ascendir a tercera divisió; categoria que no es va aconseguir.

Joan recorda amb especial estima el seu primer delegat, Tolo Riutord (pare de Tolo Ros), i Pep del supermercat can Pep, que el va tenir en un altre equip.

Després d'aquestes temporades d'entrenar equips de Capdepera i per unes amistats que tenia en sant Llorenç, es va comprometre a entrenar dues temporades el Cardessar en categoria benjamí.

Amb la reorganització de l'Escolar de la mà de Ramón de ses Cuines, la temporada 1992-93, Joan tornà a Capdepera i es va fer càrrec de l'equip de primera regional. Es va incorporar a la comissió esportiva del club i, al costat dels altres membres de la comissió esportiva, van redactar les primeres normes esportives que van ser acceptades per la directiva; algunes d'elles, fins i tot ara, encara segueixen en vigor, vora d'altres adaptades al moment actual.



Foto de l'any 1975
 . Un dels primers equip de benjamins de l'Escolar.
Dempeus: Juan Terrasa (entrenador), Biel Colom, Toni Sureda, Pedro García, Biel Bernat, Manolo Fernández, Toni Macarro, Tolo Riutort, Felipe Cobos, Tomeu Pascual, José Antonio (mestre).
Ajupits: Juan José Muñoz (Goiko), Vicente Mascaró, Pep Roig, Tomeu Moll, Pepe Arquellada, Salvi Ortega, José Miquel.