"Esperem que l’afició s’impliqui, vengui a veure el partits i gaudir amb l’equip, necessitam tot el suport del poble de Capdepera en aquesta aventura."



La propera temporada 2021-2022, s’alzinar futsal jugarà a la tercera divisió. Hem parlat amb Enzo Perella president del club gabellí  de futbol sala perquè ens expliqui com ha estat aquest ascens i els projectes de futur.

- Com va anar la temporada passada?
- Va anar prou bé, però tenint present que primer va començar, després se va aturar per mor de la COVID i va tornar a arrancar, i ja era massa tard, vam acabar prou bé. Vam quedar quarts de la lliga (normalment cada any hem quedat 3r o 4t).

- Com és que pugeu a 3a divisió?
- Com hem dit cada any quedam entre els quatre primers, però no ens havíem plantejar pujar perquè no teníem entrenador, la manca d’experiència (som un equip nou), als jugadors també ens faltava rodatge en la competició i també pel tema dels doblers.
La tercera divisió ja depèn de la Federació Espanyola, hi ha desplaçaments fora de l’illa ( n’hi ha dos a Eivissa i un a Menorca), es arbitratges són bastant més cars,  les fitxes també són més cares... tot s’encareix. Pel que fa als desplaçaments entre illes, cal dir que els desplaçaments els paga la Federació Balear, però totes les altres despreses (autobusos, taxis, dietes...) les pagam nosaltres.
El pressuposts haurà de créixer, cercar més esponsors i amb la crisi creada per la COVID és més difícil. Així i tot volem agrair a tots els que s’han implicat amb el nostre projecte.
També s’ha de dir que els tres equips que tenim davant no han volgut pujar. L’Andratx, equip campió de la lliga, es retira de la competició. El segon ha estat el segon equip del Son Oliva, per tant no pot pujar. Així que els tercers, s’Illot, i  el quart, s’Alzinar (nosaltres) ens hem decidit a pujar enguany.

 - Què us ha animat a pujar enguany?
- Primer de tot, i és important, que Miguel Ângel Carrión serà el entrenador.  Mika Carrión és de Manacor i té molta experiència: ha jugat a primera divisió amb el Fisiomedia, platges de Castelló,  a Lugano (Suïssa), Dénia Futsat, etc..., a més és titulat d’INEF i preparador físic. Ara ha decidit penjar les botes i entrenar i, el més important per nosaltres, té molta il·lusió amb el nostre projecte.
També ens hem de reforçar. Estam preparant una sèrie de fixatges, 4 o 5 jugadors de Manacor amb experiència a tercera. D’aquí, de Capdepera som entre 8 i 10 jugadors ( l’equip normalment són 15). Estam preparant la temporada i estam mirant qui seguirà amb l‘equip i qui ho deixarà. Ara tercera hi ha d’haver una major implicació, més entrenament (passarem de 2 a 3 entrenaments setmanals, més els partits) i més compromís amb l’equip, que no tothom pot assumir, malgrat vulgui.  Els desplaçaments són només tres sortides, però ja implica aixecar-se prest agafar avió, anar al lloc de joc, jugar , tornar l’aeroport, arribar a Palma i a Capdepera... Tot lo dia vaja!

 

- Com us organitzeu? Reforçareu l'estructura del club?
- Nosaltres funcionem com associació esportiva. Fins ara gairebé totes les feines caient damunt jo, amb la gran ajuda de Marga Bisquerra que fa de secretaria i la col·laboració d’altres membres de la Junta.
Amb la pujada a tercera els membres de la junta s’han d’implicar més, agafant responsabilitat. Per exemple en Nico s’encarregarà de les xarxes socials i transmetre informació a les revistes del poble.

- Quines aspiracions teniu com a club?
- Enguany amb el trull de pujar a tercera tenim feina a voler i mantenir-nos és l’objectiu, que la gent que vengui a veure els partits gaudeixin i fer créixer l’afició a Capdepera. Però en el futur pròxim volem créixer com a club i més endavant tenir equips d’altres categories inferiors i crear una escoleta, però per això necessitam gent implicada, entrenadors...

- Res més per afegir?
- Esperem que l’afició s’impliqui, vengui a veure el partits i gaudir amb l’equip, necessitam tot el suport del poble de Capdepera en aquesta aventura.
No vull deixar d’agrair la confiança i el suport dels patrocinadors, als que segueixen un any més I als nous que recentment s’han incorporat.

Nosaltres esperem poder seguir la trajectòria de s’Alzinar futsal durant el seu primer any a la nova categoria. Sort i èxits.