Santa Ponça 4 – Escolar 1


Salutacions cordials estimats lectors de Cap Vermell. Mal resultat el obtingut aquest diumenge horabaixa al petit camp del Santa Ponça. L’Escolar, plantat amb el seu clàssic dibuix tàctic s’ha enfrontat a un complicat u, quatre, quatre, dos que els rivals d’avui han presentat com alternativa de joc davant d’un líder invicte.

La primera part ha estat molt disputada per part d’ambdós conjunts. Ha estat un continu teva-meva on cap dels dos conjunts ha pogut imposar el seu joc per damunt del seu rival. Sabent ja de la dificultat del partit d’avui el no perdre era una bona opció. Malgrat la igualtat vista a la primera part podríem dir que ha estat l’Escolar el que més vegades ha tengut la porteria rival a tir. De fet sobre el minut trenta en Javi Garcia d’un col·locat tret amb l’esquerra ha inaugurat el marcador. Un gran gol que ha esperonat, encara més si cap, a un Escolar molt seriós i ben plantat dins del terreny de joc.

Apuntar que avui el jove Màrius, de viatge per Alemanya, no ha pogut ser alineat. Ha sortit al seu lloc el Pibe Franco que la veritat sigui dita ha complert amb les feines encomanades pel seu entrenador. Sobre el minut quinze han fet mal a un turmell a en Joan Sard. Si no li bastaven les molèsties als abductors se li afegia la del turmell. Hi hagut un moment on pareixia que el seu canvi era imminent, però l’entrenador gabellí ha trobat que tenia que continuar i l’ha mantingut fins ben entrada la segona part.

Amb el zero a un pensàvem que el Santa Ponça notaria més el càstig infringit per l’Escolar. Els darrers deu minuts de la primera part han transcorregut dins els nervis dels dos equips per fer-se amb el domini del joc. Al minut quaranta cinc l’àrbitre s’ha inventat una falta del tot inexistent, la qual ha estat aprofitada pel Santa Ponça per empatar el partit. Una vertadera llàstima no haver pogut arribar al descans del partit amb avantatge al marcador.

Només començar la segona part, al minut dos de joc, en Jaume Torres en una jugada desafortunada comet un reconegut penal sobre un dels atacants locals. Penal que ha suposat que el Santa Ponça es poses per endavant al marcador. El dos a un ens ha fet bastant de mal i ha reafirmat el desajustament que el nostre centre del camp, pivots i mitjos centres, han patit. Fruit d’aquest desordre tàctic en cinc minuts ha arribat el tercer del Santa Ponça que ha minvat força les opcions d’un Escolar superat per un equip totalment desfermat.

Amb un no res ha pujat el quatre a un al marcador. Isma Venera ha optat per fer els quatre canvis dels jugadors de camp dels qui disposava. Al final, i davant de les evidencies d’un estat físic minvat, en Joan Sard i uns minuts més tard en Miquel Martí han estat substituïts. La cosa ja estava dada i beneïda i sols frisaven que l’àrbitre xiulés el final del partit.

Partit importantíssim el d’avui que, malgrat perdre, encara conserven el lideratge del grup. Analitzant una mica el perquè de la derrota d’avui podríem dir que les reduïdes mides d’aquest camp de futbol han influït en no poder desplegar el nostre joc. Les lesions que no donen treva i qualque aspecte més de caire intern que els jugadors i entrenadors tindran que parlar-ne durant aquests dies dins als vestidors, han pogut ser les causes de la primera derrota de l’Escolar a aquesta lliga.

Crec que el partit d’avui ja és història i com més aviat s’oblidi millor. Atenció a la dada... l’hem d’oblidar però també hem d’anotar i aprendre de les errades comeses perquè no es tornin a repetir. La feina, tan de tècnics com de jugadors, és impecable i una derrota no pot embrutar la bona marxa del nostre equip. Ara tenim tres dies per recuperar la moral ja que dimecres qui ve el Santa Ponça ens tornarà la visita. Dimecres no podem perdre de cap de les maneres, si perdem el Santa Ponça passarà a liderar el nostre grup de segona regional i malgrat quedar encara quatre partits ja no dependríem de nosaltres mateixos per aconseguir l’ascens directe. L’ombra d’un play-off no desitjat i molt complicat, en cas de perdre dimecres, planejaria sobre el nostre estimat camp d'Es Figueral.

Tot això i més ho contarem el proper dimecres. Animar a tots els jugadors i al cos tècnic que ja han demostrat sobradament la seva qualitat perquè es conjurin i puguin treure aquest partit endavant amb una victòria; inclòs amb un empat també ens bastaria.