L'Escolar jugarà una primera fase en un grup d'11 equips on es classificaran els cinc primers.
La segona fase serà a partit únic i els dos primers pujaran a Primera Regional.




La Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) ha dissenyat uns calendaris bombolla per al futbol regional (des de Regional Preferent fins a infantils) amb la intenció de desenvolupar la competició amb les màximes garanties sanitàries possibles.

Aquests calendaris, que veuran la llum en els propers dies, tindran la particularitat dels partits consecutius davant el mateix rival, primer l'anada i la setmana següent la tornada, i un descans obligatori cada quinze dies. A l'espera de conèixer el calendari, l'Escolar continua amb els entrenaments a les ordres del seu entrenador, Isma Venera.

En totes les categories hi haurà dos setmanes de futbol i una de descans. Amb aquesta mesura, la FFIB pretén minimitzar en la mesura del possible els riscos de contraure el coronavirus.

Una altra de les qüestions que es va aprovar durant la reunió per establir el protocol COVID-19 de cara a el desenvolupament de la competició és que no es poden intercanviar jugadors de diferents categories. És a dir, si un equip juvenil opta per convocar un cadet de segon any, o un cadet a un infantil, el jugador en qüestió ja no podrà baixar al seu equip originari; és a dir, que si puja un dia ja es quedarà en aquest conjunt fins que finalitzi la temporada.

Cal recordar que les federacions van proposar, com especifica la resolució signada per Salut, que cada club tingui un responsable COVID-19 amb l'objectiu de fer complir les mesures de seguretat i salut durant les competicions esportives per part dels participants i de públic.

Després de cada prova esportiva s'adjuntarà a l'acta un llistat dels compliments de les mesures establertes signat per l'àrbitre i els responsables COVID-19 de cada club participant. En les categories que poden començar la competició, també es permet iniciar els entrenaments amb contacte físic, que «s'han de desenvolupar en grups estables d'entrenament i sense canvis en la seva composició amb un màxim de 30 esportistes en els esports de camp, de 20 en els esports de pista i de 10 esportistes en els esports de contacte », detalla la resolució.

Per poder iniciar la competició, les federacions esportives d'esports d'equip i de contacte han de remetre a la Conselleria de Serveis Socials i Esports un protocol d'actuació vinculant per totes les entitats participants en les competicions, on s'estableixin les mesures específiques de protecció de la salut, que hauran d'estar d'acord amb els criteris establerts per les autoritats sanitàries.

Les competicions de futbol base, alevins, benjamí i prebenjamí, no començaran fins l'any 2021, tot i que encara dependrà de la mesura que adoptin les conselleries de Salut Esports. Cal recordar que actualment no es permeten les competicions dels menors de 12 any, en les categories inferiors d'infantil, per mantenir una línia argumental amb les decisions del Govern Balear.

Pel que fa a la segona regional, on està ubicat l'Escolar, s'han fet dos grups:


GRUP A                                         GRUP B

SANTA MÓNICA                         PÒRTOL

ANDRATX B                               PORTO-CRISTO

BUNYOLA C.F.                           SANTA PONSA A

SP. SANTA PONSA TALA.          ATLHÈTIC HUIALFÀS

ESCOLAR                                   PILARES LA SOLEDAD

ESTABLIMENTS                        JUV. C’AN PICAFORT

SÓLLER B                                  ATLHÈTIC MONTUIRI

POBLENSE B                             LLORET

TAUJÀ                                       COLLERENSE B

BINISSALEM B                         SAN CAYETANO

VALLDEMOSSA


I s'estableixen dues fases de competició:

PRIMERA FASE: Es disputarà en 22 jornades el Sub-grup A i en 18 jornades el Sub-grup B.

SEGONA FASE:
(Per a l'ascens)
Es classifiquen els 5 primers de cada grup i el millor sisè classificat, quedant un grup de 11 equips a una volta. Els dos primers d'aquesta fase pujaran a Primera Regional.

(Per al descens)
Els 10 equips restants disputaran les places de descens formant un grup de 10 equips a una volta. Baixaran a Tercera Regional els 3 últims classificats.