Temporades 1967-1971 (1)

  

Drets: Juanito Martinez “de n'Aguait”, Pere Alzina, Colau Nadal, Pep Gallego, Salvador, Sebastià Sureda, Pep Pinya (entrenador) Acotats: Antonio Muñoz, Jaume Fuster, Pere Llabata, Agustín Muñoz, García-Plata.

 

En Pep Pinya va ser novetat, en el seu moment, com a primer entrenador de la tercera fase; avui ja no ho seria. Va estar al capdavant de l'Escolar de 1967-1968 a 1969-1970; després hi tornà a la temporada 1975-1976 i la primera volta de la 1976-1977.

 

El primer sempre és el primer, i en Pep ho va ser com a entrenador. Per als joves de Capdepera va ser una novetat el fet de tenir un entrenador que estrenava títol, amb experiència d'haver estat jugador dels equips Manacor juvenil, La Salle juvenil, Manacor (Tercera Divisió), Serverense i Perles Manacor; es va retirar als 21 anys, sent jugador del Manacor de Tercera Divisió. El Fantasmes juvenil de Manacor i el Manacorense de Primera Regional foren els equips que entrenà abans de la seva arribada a Capdepera. Era un entrenador molt preparat per a impartir ensenyaments futbolístics i amb molt de temps per dur-ho a terme, va ser una persona que dedicà moltes hores a entrenar, especialment en la seva primera estada a Capdepera. Aquí deixà un bon llegat, va ser un dels primers entrenadors de l'illa amb títol, i se 'l recorda pel molt que va aportar al futbol local. La seva il·lusió en aquells moments era progressar com a entrenador, després de l'Escolar entrenà el Manacor a Tercera Divisió, el Porto Cristo, una altra vegada l'Escolar, etc. En total va estar 22 temporades entrenant equips de la comarca.

 

Joan Nebot "Rai", en una entrevista, va dir "en Pep Pinya ens ha ensenyat a tractar els adversaris com a contraris i no com a enemics".


Drets: Jaimito Massanet “Coix” (delegat), Juanito Martinez, Salvador, Joan Terrasa, Jaume Garau, Pere Alzina, Colau Nadal, Pep Pinya (entrenador). Acotats: Miquel Ferrer “Carter”, Kubalita, Joan Sancho, Garcia-Plata, Pere Llabata, Agustín Muñoz.


Juvenils (alguns d'aquests jugadors també eren alineats amb el primer equip). Drets: Lluís Nebot, Kiko Lechon, Jaume Crerspo, Joan Pascual, Pedro Moll, Mateu Morey. Acotats: Climent Garau, Gabriel Moll, Biel Alzina, Joan Sancho, Miquel Ferrer.

 

 

Vaig tenir ocasió de parlar amb en Pep i li vaig preguntar:

 

- A la teva primera estada, de 1967 a 1971, què et vas trobar, a Capdepera?

 

- En el moment que vaig venir vaig tenir una gran tranquil·litat i felicitat, s'estava començant el que es denominava la tercera etapa del club i allò difícil no va ser el futbol sinó l'inici. Em vaig trobar amb catorze jugadors, molts d'ells no havien jugat mai a futbol federat, es va començar de zero, a ensenyar-los, i al costat de la directiva vam començar a reclutar joves fins a aconseguir fer una plantilla que pogués afrontar les competicions. Als pocs anys el club ja va poder inscriure dos equips més, un juvenil i un altre d'aficionats.

 

- I a la teva segona estada, les temporades 1975-77?

 

- Encara que a la temporada 75-76, vam ascendir, ja no va ser el mateix, vaig trobar el poble i l'Escolar molt canviats.

Temporada 1967-68

 

 

 

2ª REGIONAL

Grup A

                  J.  G.  E.  P.  GF.  GC.  P.

1. CD ARTÀ        20                       29
2. UD FELIPENSE   20                       26
3. CD FELANITX    20                       25
4. CD SAMARTÍ     20                       22
5. CD SES SALINES 20                       20
6. CD SERVERENSE  20                       19
7. UD SAN MARCOS  20                       18
8. UD CULTURAL    20                       16
9. CD ESCOLAR     20                       15
10.CD MONTUÏRI    20                       14
11.UD SANT JOAN   20                        4  

 

 

 

Copa President Segona Regional

 

Grup D

 

                                             J  G  E  P  GF  GC  PT

 

1. C.D. Ses Salinas   6  5  1  0  11   3  11

 

2. C.D. Serverense    6  4  0  2   6   7   8

 

3. C.D. Escolar       6  1  1  4   7   6   3

 

4. C.D. Felanitx      6  0  2  4   4  12   2

 

 




Miquel Bestard