Després d’anys de minsa activitat de vela esportiva el Club Nàutic Cala Rajada ha tornat a portar veles, regatistes, alegria i optimisme entre els aficionats locals a la navegació a vela amb aquesta primera copa per a classes Optimist i L’Equipe, deixant una categoria oberta on han participat altres embarcacions de classes 420 i Snipe.

Per fer aquesta regata s’ha comptat amb la col·laboració i/o patrocini de les següents entitats: Associació Hotelera “First Sun Mallorca Hotels”, Ajuntament de Capdepera, Disbe, Associació de Comerciants de Cala Rajada, Grup Marineland–Aqualand–Western Park, Atlas Natura, Carve sun glasses, Cantina del Club Nàutic, Mallorca Ballons i Protecció Civil de Capdepera.

En total ha participat prop d’una quarantena d’esportistes, provinents dels clubs nàutics Can Picafort, Porto Cristo, Serranova, Colònia de Sant Pere, Molinar de Levante, Vela Portals, Palma i, lògicament, Cala Rajada.

Les proves s’havien de fer dissabte 19 i diumenge 20 de juliol, però les condicions de mar i vent de dissabte van obligar a ajornar la sortida, per motius de seguretat, fins l’endemà. Per diumenge estava previst bon temps, encara que el servei de meteorologia ja anunciava una rolada important (canvi d’orientació del vent) a nord-est, la qual cosa suposaria o bé un canvi de recorregut, o bé esperar a que el nou vent quedés ben establert per tal de fer la regata amb condicions equitatives per a tota la flota, decisions que depenen dels jutges de la regata.

Finalment es va poder celebrar la primera prova diumenge. La segona no va arribar a fer-se donat l’augment de força del vent que hauria pogut posar en perill els regatistes menys experimentats de la categoria Optimist D. Fonts del Club Nàutic ens explicaren que, en el retorn de la flota cap a terra, va haver moments de nervis amb les bolcades d’algunes embarcacions.

Al lliurament de premis hi assistiren representants de les entitats col·laboradores, alguns dels quals van ser els qui van fer entrega dels guardons als diferents guanyadors. També es va fer lliurament d’obsequis d’alguns dels patrocinadors abans del berenar servit a les mateixes instal·lacions del Club Nàutic Cala Rajada.

CLASSIFICACIONS

Optimist D

1r       Edward Murphy (Club Vela Portals)

2n      Sebastià Truyols (CN Porto Cristo)

3r       Xavi Giralde (Club Vela Portals)

Optimist s-11

1r       Laura Martínez (RCN Palma)

2n      Juan Binimelis (CN Porto Cristo)

3r       Tomeu Sitges (CN Porto Cristo)

Optimist s-13

1r       Thomas Aschcroft (CN Colònia Sant Pere)

2n      Álvaro Giralde (Club Vela Portals)

3r       Jaume Fiol (CN Porto Cristo)

Optimist s-16

1r       Rocío Càrdenas (CM Molinar de Levante)

2n      Pedro Robert (CN Serranova)

3r       Auba Toribio (CN Cala Rajada)

L’Equipe

1r       Biel Llull / Juan Seguí (CN Colònia Sant Pere)

2n      Mar Piña / Albert Díaz (CN Serranova)

3r       Rosa Maria Soler / Irene Pérez-Fontan (CM Molinar de Levante)

OPEN

1r       José Serrano / Olivier Auclair (CN Cala Rajada)

2n      Magdalena Mas / Xisca Palmer (CN Can Picafort)

3r       Sergi Márquez / Rafael Blanes (CN Cala Rajada)