L'autor va presentar el seu llibre de poemes en un ambient familiar i acollidor




El passat dijous a la biblioteca de Cala Rajada es va dur a terme la presentació de "Basorexia" el darrer llibre de poemes de Thorsen, un autor alemany afincat des de fa molts d'anys a Cala Rajada. Magdalena Melis, la bibliotecària va ser l'encarregada de fer-ne la presentació, que formulà mitjançant les paraules d'altres autors locals que també es trobaven presents a la sala.

En principi, en un ambient distès i familiar l'autor explicà les crues motivacions que l'havien portat a escriure aquest llibre. Després d'un viatge al Nepal amb una ONG, Thorsen va tenir la mala sort de rebre una picada de paparra que el va deixar mig paralitzat i li va inocular una bactèria que tenia la malatia de LYME. A partir d'un llarg periode de convalescència va començar a escriure aquest llibre. Per poder recordar el que llegia, va començar a escriure poesia.

Els amics i familiars, entre d'altres assistents, agombolaren aquest acte, en una presentació plena de sinceritat i tristesa, però també valor i perseverança. Les reflexions d'aquest llibre són una espècie d'aforismes que pretenen aprofundir sobre el sentit de l'experiència humana, no sense un cert punt d'optimisme. La dificultat del poeta radicava en què la seva llengua materna era l'alemanya i el llibre ha estat escrit en castellà. El títol del llibre "Basorexia", ve d'una selecció de les deu paraules més belles (atenent a un criteri subjectiu, és clar) de la llengua castellana i el seu significat és el de l'impuls que porta les persones a voler besar-se. Després, se celebrà la intervenció de doña Manuela, una dona d'una norantena d'anys que festejà el fet que Thorsten, hagués escrit el llibre, i l'animà a escriure'n molts més ("hasta que tengas barba blanca", li va dir). Ademés, va donar el testimoni que la gent de la seva generació no va poder anar a escola i això va fer que no pogues ni llegir ni escriure. Va dir que si fos ara, escriuria un llibre amb les vivències personals.

Finalment, els assistents gaudiren d'una picada en un ambient distès i familiar, on la literatura triomfà sobre els colps de la dissort, on alguns escriptors gabellins es reuniren, on el plaer de la paraula engendrà un bri de calidesa humana, mentre s'espera el proper llibre de "Thormentazo", un autor que podeu descobrir a instagram, però que convé que llegiu en aquest poemari, "Basorexia", profund i amb petites píndoles filosòfiques, que fan que hom es repensi el valor de la vida, el plaer de viure, la sort d'escriure. I tot, de Cala Rajada estant, de la biblioteca estant, des d'aquest racó de món, tan a prop de la mar i de la poesia.



Danke,Thorsten!