Hallowen és una d’aquestes festes que s’extenen al voltant del món de la ma de la globalització i l’imitació de la cultura dominant, com és ara l’anglosaxona, substituint tradicions pròpies. Tradicions moltes vegades en retrocés o gairebé desaparegudes.

Així de cada vegada són més nombrosos els grups d’infants i joves que volten pels carrers disfressats, locals que s’angalanen amb decoració per l’ocasió o s’organitzen festes i activitats.
 

A Capdepera, dijous 31, hi hagué la festa horabaixa de Halloween a la plaça dels Pins organitzada per l’Ajuntament de Capdepera, amb una gran participació d’infants. Durant tota l’horabaixa hi hagueren diversos tallers, puntura de cares, animació infantil amb monitors i un ball final amb la mini disco. Com hem dit molt concorregut i amb molt d’ambient.D’altra banda al gimnàs de s’Alzinar els alumnes de 6è organitzaren una festa per recaptar doblers pel seu viatge de fi de Primària. Una festa amb menjar, beure i música que organitzen les famílies dels alumnes. Enguany ha estat molt concorregut amb molts de nins i nines acompanyats dels pares i mares.  Pot ser dels anys de més participació, de fet hi havia dificultats per aparcar a Capdepera, especialment al voltant del parc.
 Això sí,  tant a una com a l’altra activitat molta gent disfressada.

Com veis Halloween a Capdepera agafa força any rere any, en part promogut pel propi Ajuntament i en part per l’atractiu que té festa entre els més joves.

A alguns municipis, entre ells el de Palma, col·lectius veïnals han organitzat actes que pretenen potenciar elements propis de la festa de Tots Sants i de la Nit de les Ànimes. Com diu una de les organitzadores dels a actes a Palma “ varen veure que des de fa uns anys només es celebrava Halloween i pensaren que no podien anar contra aquesta tradició importada però si conviure i donar a conèixer les nostres tradicions..” Així organitzen tallers de fer llanternes, rosaris ensucrats. Panellets, de fantasmes, visites guiades al cementiri... i donar a conèixer les tradicions lligades a la festa de Tots Sants.