L’AMIC organitza de nou per al curs 2022-23 la quinzena edició del concurs de creació literària en català per a joves: “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”.
 
AMIC-Ficcions començarà el període de registre el 3 d’octubre de 2022 fins al 31 de gener de 2023 (inclòs). La pujada de capítols s’iniciarà el 9 de gener i s’acabarà el 22 de març de 2023 amb l’entrega del tercer i últim capítol.


Qui pot participar?

Hi poden participar joves de tots els territoris de parla catalana, des de 3r i 4t de l’ESO fins a Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM).

Ets professor?

T'ajudem a engrescar als teus alumnes a gaudir de l'escriptura com si es tractés d'un joc. AMIC-Ficcions és un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en tres capítols. Pren com a punt de partida un primer inici que cal escollir d'entre diverses propostes.

Per tal d'ajudar als professors, posem al teu abast una secció amb continguts pedagògics (FAQs) a la nostra web i un email de consulta permanent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


AMIC-Ficcions es desenvolupa a la xarxa a través del web www.amicficcions.cat, on cal registrar-se per poder participar.

La forma de participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones que poden ser de diferents classes i instituts. Els grups d’alumnes començaran la història a partir d’un dels cinc inicis, que caldrà escollir d’entre les possibilitats proposades a la mateixa web. Podeu consultar aquí els inicis.

A més, a la nostra web (FAQs) trobaràs més material amb informació que t’ajudarà a crear la teva història.

Quina és la llargada dels capítols?

Els capítols no podran superar els 9.000 caràcters ni ser inferiors a 3.000 (sense espais en ambdós casos), exceptuant el tercer capítol que podrà tenir una llargada màxima de 12.000 caràcters.

Quan es fa el concurs?

Per participar, heu de seguir el calendari de l’edició i penjar els 3 capítols seguint les dates corresponents. Un cop finalitzat el termini creatiu i de pujada dels vostres treballs, el jurat d’AMIC-Ficcions iniciarà l'avaluació de tots els relats per tal de triar els finalistes del concurs, que publicarem al web i a les nostres xarxes socials. Posteriorment, se celebraran els actes de lliurament de premis on s’entregaran els guardons.

Quins són els premis?

Podràs consultar els premis de l’edició a l’apartat Premis

Avís: Els premis no es podran bescanviar pel seu valor en efectiu.