Dues estudiants de la Universitat de les Illes Balears (UIB) estan realitzant un estudi pilot sobre violència de gènere a les dones majors de 65 anys. L’estudi és de la Càtedra d’atenció a la dependència de la UIB, i la idea és que ajudi a posar en marxa tallers de violència de gènere.

Durant els dies 25 i 26 de setembre es varen reunir al Centre Cap Vermell amb un grup de dones gabellines voluntàries i varen realitzar dinàmiques i enquestes sobre la violència de gènere. “Tot i que la violència de gènere es dóna a totes les edats, les persones majors són les que tenen més desconeixença dels tipus de violència i dels recursos que hi ha. S’ha de sensibilitzar la població i aquests tallers en són una manera”, varen comentar les estudiants.

L’estudi l’han fet als pobles d’Artà, Capdepera i Son Servera i la gent ha estat molt participativa. Dins els grups varen sortir dubtes que es varen poder resoldre i les dones que hi varen treballar comprengueren diferents tipus d’abús com el financer o l’emocional.