L’import aprovat pel Govern, sense projecte fet, és de 5.515.000 euros per a l’execució d’aquest corredor.














El Govern ha aprovat transferir 5.515.000 euros a l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) per escometre les obres d’adequació del tram ferroviari Manacor-Artà, a fi de convertir-lo en una via verda i itinerari ambiental, després de la resolució dels contractes de les obres que el Consell d’Administració d’SFM va acordar el 16 de maig de 2013 i el Consell de Govern va ratificar el 31 de maig de 2013.
 
Amb aquesta inversió es pretén convertir les actuals obres inacabades en un itinerari que pugui ser utilitzat pels residents i els visitants com a ruta senderista o cicloturística. D’aquesta manera, es vol evitar el deteriorament progressiu del valor d’una actuació ja executada i alhora dotar-la d’un valor afegit per ampliar l’oferta de turisme mediambiental i d’oci a l’illa de Mallorca.
 
Una vegada garantit el finançament del projecte, durant els pròxims dies es posaran en marxa tots els mecanismes per licitar les obres i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, competent en la matèria, presentarà públicament les característiques del projecte que es vol executar. També es té previst demanar oficialment a la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols el registre d’aquest itinerari dins la xarxa de més de 2.000 quilòmetres de vies verdes que hi ha per tot l’Estat.
 
Cal recordar que el traçat per on transcorrerà es futur itinerari verd entre Manacor i Artà té una longitud de 28,6 km i travessa els municipis de Manacor, Sant Llorenç des Cardessar, Son Servera i Artà.
 
L’import aprovat pel Govern per a l’execució d’aquest corredor verd es desglossa en les tres anualitats següents: 15.000 euros el 2013; 2M€ el 2014, i 3,5M€ el 2015.

La decepció dels batles de la comarca de llevant és gran. Per altra part, la Plataforma pel tren de Llevant, que ha mobilitzat la població al llarg de quinze anys, denuncia l'aplec de mentides en les dades que ofereix el Govern per qualificar d'inviable el tren, el seu talant autoritari al no voler escoltar les demandes de tots els consistoris, que canviar l'ús del tren no era una promesa electoral del PP  i que sols ens queda esperar el canvi de govern del 2015 on tots els partits de l'oposició es comprometeren a reactivar-ho.