El dofí mular com a indicador de l'efecte reserva
Butlletí  de notícies del rirm (red iberoamericana de reservas marinas)







El butlletí de noticies de la Xarxa Iberoamericana de Reserves Marines (rirm), en el seu número de dia 13 de febrer, publica un article que fa referència a la Reserva marina del Llevant de Mallorca-Cala Rajada. L’esmentat article parla d’una campanya duta terme el la DG de Medi rural i marí del Govern Balear per l’estudi de dofins mulars com a possible indicador de l’anomenat efecte reserva.

El porjecte és dirigit per  l’investigador JM Brotons, especialista en cetacis, compta amb el suport del Ministreri d’Agricultura i medi Ambient, que aprota mitjans i recursos humans de la reserva marina.

L’estudi pretén establir la relació entre la presència de dofins amb la millora de les condicions ambientals de les reserves i relacionar els moviments dels dofins amb les activitats humanes, especialment pesqueres.



Per poder a dur endavant l’estudi s’han calat a dos punts de la reserva, i a un exterior, tres hidròfons connectats a ordinadors per captar la presència dels dofins als voltants dels aparells.

Ara esperen els resultats d’aquest estudi que pot permetre conèixer l’efecte que tenen les reserves marines sobre aquestes espècies protegides.

Més informació (article complet) a:
 
http://www.reservasmarinas.net/rmarinasnews/not.ashx?n=6000000652