A propòsit de Cala Agulla.

Acabam de conèixer aquesta notícia que per la semblança amb la problemàtica de cala Agulla volem posar damunt la taula per si pot contribuir a una acció serena al respecte:

Diari EL PUNT
L'última regeneració de platges del Baix Maresme no ha servit per a res

El primer temporal de l'any 2010 al Baix Maresme ha engolit la major part dels 350.000 m³ que l'estiu passat el Ministeri de Medi Ambient va abocar en aquesta zona per garantir precisament l'estabilitat de les platges. Els Ajuntaments afectats, principalment Premià de Mar i Vilassar de Mar, demanen un cop més una solució definitiva a una situació que es repeteix cada any. Més enllà de la decepció, els representants polítics parlen d'incertesa per la impossibilitat a dia d'avui que l'administració competent els garanteixi que hi haurà platja a l'estiu. 


«Fa quatre mesos que es van invertir nou milions d'euros al Baix Maresme per abocar prop de 35.000 m³ de sorra a les platges. Avui, a la majoria ja no en queda ni un pam.» L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), es lamentava ahir de tornar a reviure un episodi que fa prop de vint anys que es repeteix a la zona sud de la comarca. Buch reclama tant un front comú entre tots els alcaldes afectats com una resposta «definitiva i eficaç» a càrrec de les administracions a les quals correspongui. «Com a ciutadà em resulta incomprensible que cada any es llencin al mar milers d'euros, perquè la sorra torna al fons del mar cada principi d'any», comenta, i assenyala que la solució dels espigons «cal que es revisi, i que ho facin els tècnics, que en poden demostrar l'efectivitat».

Per la seva banda, l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU), explica que el temporal de dijous «no va ser dels més forts», però que tot i això la regeneració de la platja «no ha servit per a res». «No ens podem queixar de la resposta del Ministeri, que va ser ràpida, però els resultats evidencien que no era la millor», defensa. En aquest sentit, Ferrer recorda que «a dia d'avui no hi ha cap garantia per escrit que tinguem platja a l'estiu i només l'amenaça que pot afectar la via del tren pot provocar que s'hi actuï amb més o menys celeritat». Per l'alcalde és imprescindible «fer un estudi seriós sobre quines solucions es poden aplicar al litoral, perquè n'hi ha d'haver de menys efímeres que la reposició de la sorra».

Cabrera de Mar, a tocar del port de Mataró, va ser el primer de denunciar, amb les llevantades de final d'any, que s'havia quedat sense platja. Ahir el regidor de Medi ambient, Jordi Mir (CiU), defensava que amb les últimes ventades, més de gregal, no s'ha notat que empitjorés la façana, potser perquè en aquest cas quedava més protegida pel mateix port, que es queixen que frena la sorra.


També se'n va fer ressò el programa ELS MATINS de TV3. Podeu veure el vídeo:

http://www.tv3.cat/videos/2465859