Rubén Villanueva Rodríguez: "Dutxa Matinal" - Guanyador del concurs  "l'aigua és vida"


   El passat 3 de març, els blogs Ecologismo.com i Fotografias.net iniciaren el concurs de fotografia "L'aigua és vida". Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua s'ha presentat la foto guanyadora i les cinc finalistes. "Dutxa Matinal", de Rubén Villanueva Rodríguez, s'ha alçat amb el primer lloc i obtindrà com a premi una ecoesfera, que consisteix en un ecosistema completament tancat, un món en miniatura complet i autosuficient integrat en una bola de vidre, desenvolupat gràcies a les investigacions de la Nasa.
   Les fotografies presentades al certamen han tingut com a temàtica l'aigua com a font de vida, des del concepte general del medi fins al seu millor aprofitament i la seva conservació, destacant en moltes d'elles la qualitat artística de l'imatge.
El concurs es va iniciar el passat 3 de març i dia 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, es presenta l'obra guanyadora i les cinc finalistes, amb un gran èxit de participació: 216 participants i 353 fotografies de gran qualitat i creativitat.
El jurat format pels responsables dels blogs Ecologismo.com i Fotografias.net va haver de reunir-se en diverses ocasions per decidir la imatge guanyadora, que amb només un vot de diferència es va anteposar a la resta de seleccionades.
A continuació, el llistat de fotografies seleccionades, que es poden veure a través de qualsevol dels dos blocs:



Javier Ignacio Herrero: "Aigua i Sal" - Finalista



Fco Javier Ruiz García: "Remor d'Aigües" - Finalista



Roser Rovira: "Peus al riu" - Finalista



Antonio Martín García: "No la deixis escapar" - Finalista



José Ramón Luna de la Ossa: "Aprenent a viure" - Finalista

Els objectius del Dia Mundial de l'Aigua per a 2010 són:

• Fomentar la conscienciació pel que fa a la conservació d'ecosistemes sans i del benestar humà abordant els creixents desafiaments en relació amb la qualitat de l'aigua que es plantegen a la gestió d'aquest recurs, i

• Donar major realç al tema de la qualitat de l'aigua exhortant a governs, organitzacions, comunitats i persones en tot el món a que adoptin mesures en relació amb aquest tema i realitzin activitats de prevenció de la contaminació, neteja i rehabilitació, entre d'altres