Soc en Juanma Vergara i m'agradaria compartir amb vosaltres un dels moments més bons que viu un aficionat a l'apicultura, com en soc jo





    Aquest mes ha finalitzat la temporada d'extracció de la mel de tardor, que les abelles produeixen des de finals de l'estiu fins a finals de novembre, depenent de les condicions meteorològiques que trobem cada any. Aquesta mel és diferent de la que s'extreu després de la primavera, que té un gust més suau, un color més clar i una olor poc intensa. A la tardor s'obté un gust i olor més forts, acompanyats d'un color marró fosc típic de la mel de garrover, de xiprell, de nisperer, etc., que floreixen en haver passat l'estiu. És aquesta mel, caracteritzada pel seu caràcter més intens, la que s'utilitza tradicionalment per a combinar amb altres aliments com la sobrassada o el formatge, fent que pronunciem la coneguda dita de "és mel".

   Tot seguit us mostro algunes de les fotografies que he fet d'aquests meravellosos insectes, dels que en soc un admirador, mentre treballaven per a produir aquest aliment tan apreciat i tan nutritiu, com és la mel de tardor. Gaudiu de les abelles observant-les al camp i menjant els seus productes a la taula. Salut! 

Image

Image

Image 

Juanma Vergara