Fa gairebé un any que "Cap Vermell" ja va aixecar la veu d'alarma sobre la presència de serps al·lòctones per aquestes contrades



Vos remetem a la informació publicada pel nostre amic i col·laborador Joan Genovard, en el mes de novembre de 2007, és a dir, fa quasi un any, referida a la presència a Capdepera de serps procendents de la Península. Deia, textualment, aquella notícia:

  "Vos adjunt aquesta foto d'una serp que s'està adaptant a aquest teritori i no te cap depredador conegut fins ara. És un exemplar de "colobra de ferradura" adult, que fà 1,8 m. Segons sembla, els ous d'aquets animalets vengueren amb una partida d'oliveres que dugueren de la Península i han anat criant per aquí, ja que el nostre clima els és molt propici. També s'han vist  ejemplar d'un altre tipus de serp, la "colobra bastarda", que és més grossa. Amb aquesta ja són  cinc les que s'han trobat per la zona de Capdepera. En cas de que en vegeu qualcuna, simplement avisau la Policia Local perquè es prenguin les mesures necessàries."

Ara ha estat Miquel Ferrer Busquets, com a caçador, qui s'ha queixat d'aquests ofidis i se n'ha fet ressò la prensa de Ciutat. Segons declaracions fetes al "dBalears" (12 d'cotubre), es tracta d'una espècie que s'alimenta de conills i perdius, amb una població que prolifera de manera alarmant. Ferrer insisteix a associar la "importació" d'aquestes serps a la d'oliveres procedens d'Andalusia. Amb tot, sembla que no són perilloses per a les persones.

Els caçadors voldrien actuacions per part de les administracions públiques, però, segons Miquel Ferrer, tot i haver-ho posat en coneixement de la Policia Local de manera reiterada, fins ara no s'ha rebut cap resposta.

Ja deim, "Cap Vermell" se'n va fer ressò molts de mesos enrere. Ara insistim en un tema que, sense ser dramàtic, sí que potser exigeix algun tipus d'actuació contundent, especialment per a prevenir desequilibris ecològics sempre indesitjables.