Sa punta de na Baixa està siutada prop de N'Aladern,
prop de sa cova de na Barxa.


   El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, està duent a terme dues actuacions emmarcades en el Programa de Manteniment del Litoral de les Balears que permetran rescatar i alliberar aquests terrenys per al Domini Públic Marítim-Terrestre.

ACTUACIONS A SA PUNTA NA BARXA (o punta dels Eriçons), A CAPDEPERA.

   A data d'11 de juliol de 1970 per Ordre Ministerial va ser atorgada concessió administrativa per un termini de vint-i-cinc per a l'ocupació d'una parcel·la d'uns dos-cents trenta-tres metres quadrats de superfície, amb destinació a la legalització de solàriums, escales i piscines, a la zona marítim-terrestre estatal d'un tram de costa en el punt denominat "Sa Punta dels Eriçons", terme municipal de Capdepera (Mallorca).

  Una vegada vençut el termini de la concessió, i davant de la falta d'interès del concessionari per prorrogar la mateixa i de l'ocupació que les esmentades instal·lacions suposen del Domini Públic Marítim-Terrestre, pren la decisió de demolició de les mateixes i la restitució del terreny al seu estat anterior, aconseguint d'aquesta manera la recuperació d'un entorn natural degradat. Les instal·lacions existents consisteixen en escales, mur, plataforma de formigó, piscina i solàriums, ocupant un total de 165,25 metres quadrats.

   Es procedeix inicialment a la demolició de les instal·lacions per sectors, facilitant d'aquesta manera la classificació de les runes i trasllat dels mateixos a abocador autoritzat. S'estan duent a terme, a més els treballs, feines necessaries per a la reposició i restitució del terreny a la seva condició inicial, eliminant els elements artificials de la zona.


De la nota de premsa:

http://www.mapa.es/gabinete/nota.asp?codi=15982_AT170908&p=1