El conseller Biel Company lliura el premi del concurs escolar de dibuix “Ni 1 foc al bosc”, de la comarca de Llevant



El dibuix guanyador és la imatge que il·lustra la campanya de prevenció d’incendis forestals  “Ni 1 foc al bosc” d’enguany

   El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, ha assistit avui a l’acte de lliurament del premi del concurs de dibuix “Ni 1 foc al bosc”, que ha organitzat la Xarxa Forestal de les Illes Balears  entre els alumnes de  5è i 6è de primària dels  centres educatius dels municipis d’Artà, Son Servera, Sant Llorenç des Cardassar  i Capdepera. La directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic, Neus Lliteras, i el batle d’Artà, Jaume Alzamora, també ha  assistit a aquest acte, organitzat  amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que serà el proper dimarts, 5 de juny.
   El dibuix guanyador s’utilitzarà per il·lustrar el cartell de la campanya institucional de prevenció d’incendis  “Ni 1 foc al bosc” d’enguany. A més, l’autora, l’alumna Paula Antic, de 6è del col·legi Na Cargol d’Artà, ha estat premiada  per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori amb quatre entrades al Centre de  Visites del Parc Nacional Maritimoterrestre de Cabrera i un llibre d’aquest espai. Entre els 200 dibuixos presentats, també s’han escollit quatre il·lustracions finalistes, una de cada un dels municipis participants, que s’imprimiran en format de postal i que formaran part del material gràfic de la campanya de sensibilització “Ni  1 foc al bosc”. Els dibuixos premiats estaran exposats durant tot l’estiu  a diversos comerços d’Artà.



   Després del lliurament de premis, els més de 200 alumnes de primària  han participat als tallers  educatius  que la Xarxa Forestal de les Illes Balears,  en col·laboració amb l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i els Serveis Educatius de l’Ajuntament d’Artà, han organitzat als exteriors de Na Batlessa. Durant tot el matí s’han realitzat vuit tallers que tenen per objectiu sensibilitzar els infants sobre els valors naturals dels boscos de les Illes Balears, els tipus de boscos que hi ha a la nostra comunitat autònoma,  els efectes devastadors d’un incendi forestal,  els mitjans que s’empren en l’extinció d’un incendi i la importància de mantenir una actitud responsable al bosc per prevenir els incendis forestals.